İki ezeli rakip arasında gerilim tavan yaptı

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Yıldırım, Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim'in sohbet arasında yaptığı bir yoruma karşılık verirken Lütfi Arıboğan için de imalı bir söz söyledi.

Basın mensuplarının G.Saray'ın flaş transferleriyle ilgili düşüncelerini sormaları üzerine Ali Yıldırım, 'Bu sene G.Saray'ın en büyük transferi Lütfi Arıboğan'dır. Artık her branşta Galatasaray'ı şampiyon yapar ' diyerek kinayeli bir cevap verdi.

Ali Yıldırım Fatih Terim'in GS TV'de kayıt yapılmadığı bir sırada söylediği sözlere de cevap verdi. Terim 'Elalem devre arasında bir oyuncuya 20 milyon Euro verirken, biz 250 bin Euro'ya aldığımız Necati ile şampiyon olduk. Bu yıl gelenlerle gidenleri sayı olarak karşılaştırırsanız gidenler daha çok ' demişti.

BİR İMA; FAZLA UÇMASIN...


Ali Yıldırım'ın, 'Bizim yaşadıklarımızı onlar yaşasaydı, biz 4-5 tane önemli oyuncumuzu kaybettik, 3 Temmuz sürecinde yaşadıklarımız. Biz sezon başında en önemli oyuncularımızı kaybettik, onlar ilk 11'i baştan değiştirdi. Sadece 250 bin Euro'luk Necati'yi mi aldılar. Bu takım iki final oynadı, son maçta kaybettik, kamuoyunun takdirine. Herkes kendi işine baksın. Bu sene onların en büyük transferi Lütfi Arıboğan, onları uçurur. Zaten herkesi uçuruyor, ama fazla uçmasın... ' diyerek sert çıkıştı ve bu ima ile akılları karıştırdı.

TRANSFERDE İKİ SİNYALİ


Asbaşkan Ali Yıldırım transferde acele etmediklerini söylerken; 'Hasan Ali'den sonra 4 transfer yapacağız dedik. Mehmet Topal ve Egemen'i aldık, demek ki 2 hakkımız da var. Biz oyuncu almış olmak için almıyoruz. İhtiyacımız için alıyoruz. Hocamızla konuşuyoruz. Transfer yapacağız. Şu anki kadro yeterli, hocamız da böyle düşünüyor. Lige bir ay var. Acelemiz yok. Fenerbahçe'nin menfaatlerini ve maddi durumunu da göz önünde bulunduruyoruz. Bizi kimse kurtarmıyor, bize kimse stat yapmıyor, paraları biz ödüyoruz. Herkes iyi transfer istiyor ben de istiyorum. Ama biz en yararlı transferi bulmaya çalışıyoruz. ' ifadelerini kullandı.

MTK Budapeşte ile 1-1 kalan Fenerbahçe'yi de değerlendiren Yıldırım, 'İlk hazırlık maçı gösterge değil, önemli olan sonu iyi olsun. Takım hazır değil, daha birinci maç. 3 maç sonra belli olur. Takım hakkında konuşmak için daha çok erken. Bu sene sportif başarı açısından her şey farklı olacak. Aziz Yıldırım bir lider, onun o koltukta oturması dahi önemli. Aziz Yıldırım'ın olmaması bir ailede anne ve baba olmazsa nasılsa öyledir. Transferi ben yapmıyorum, önemli olan kurumun güçlü olması. Fenerbahçe'nin ekonomik gücü önemli. Biz farklıyız diğerleri gibi değil. Fenerbahçe Spor Kulübü'dür. Ben değil başkası da olsa transferi yapar, herkes yapar, çünkü transferi Fenerbahçe yapıyor. ' dedi.

MURAT ÖZAYDINLI DA TAŞLADI


Yıldırım'ın bu sözlerine daha sonra yönetici Murat Özaydınlı'nın da twitter hesabı üzerinden verdiği destek dikkat çekerken, Özaydınlı dönemin Hukuk Kurulu Başkanı İlhan Helvacı'ya göndermede bulunarak, 'Tabiki kapalı kapılar arkasında jurnalcilikle yanına helva lazım ' ifadesini kullandı.

İki ezeli rakip arasında gerilim tavan yaptı