Eskişehirspor Avantaj Yakaladı

UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda Eskişehirspor, sahasında konuk ettiği İskoçya’nın Saint Johnstone takımını 2-0 mağlup etti.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, oyunda üstünlüğün Eskişehirspor’da olduğunu ve maç boyunca disiplini bozmadan oynadıklarını belirterek, “Bu sezon Avrupa Kupası maçıyla sezona başladık. Seyircimizin karşısına kısa bir sürede hazırlandığımız 37 yıl Sonra bir Avrupa Kupası maçıyla çıktık. Taraftarlarımızın yaşadığı heyecanı onlarla birlikte bizde yaşadık. Ülke puanı açısından da önemli bir maçtı. Eskişehirspor, Avrupa kupalarına heyecanlı bir başlangıç yaptı. 2-0 kupalar için iyi bir skor. Rakibimize karşı disiplinimizi bozmadan oynadık. Oyunda üstünlük bizdeydi ama daha farklı aksiyonlarla bunu daha farklı skorlara dönüştürebilirdik. Bu maçlar ciddi maçlar. Son dakikalarda rakibimizin kaçırdığı bir pozisyon var ki, o gol olsa rövanşın zorluk derecesi fazlasıyla yükselecekti” dedi.

‘Biz var olduğumuz noktanın ötesine geçmeye çalışıyoruz’ diyen Yanal, “Eskişehirspor hem genç oyuncularıyla hem de oyuna ağırlığını koyması gereken oyuncularla takviye edildiğini düşünüyorum. Gönül ister ki daha farklı oyuncuları kadromuza katalım. Ancak biz ayağımızı yorganımıza göre uzatmak zorundayız. Kulübümüzün ekonomik disiplinini her zaman ön planda tutmalıyız. Eskişehirspor bu yolda adımlarını attı. Bu sezon oyuncularımızın isteği, arzusu ve oyun karakteri temponun altına düşmemek üzere olacak” diye konuştu.

Yanal, önümüzdeki hafta oynanacak rövanş maçının zor geçeceğini de ifade ederek, orada da sahandan galibiyetle ayrılmak istediklerini ve ilerleyen zamanlarda UEFA Avrupa Lig’inde gruplara kalmak istediklerini kaydetti.

Saint Johnstone Teknik Direktörü Steven Lomas, 2-0’lık skordan Sonra turu geçmenin zor olacağını bildiklerini ifade ederek, kendi sahalarında ellerinden gelenin en iyisini yaparak turu geçmek istediklerini söyledi.

Lomas, sahadan ayrıldıkları farklı skorun kendisini hayal kırıklığına uğrattığını belirterek, “Eskişehirspor bizden daha iyi bir takım. Deplasman maçında, ilk maç olsa dahi atak oynayamazdık. Çünkü kalite olarak bizden daha üstün bir takım. Ama 2-0’lık farklı bir skor bizim için büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Goller oyunun gidişatını her zaman değiştirebilirler. İlk yarının hemen bitiminde gol yememiz bizim oyun planlarımızda değişiklikler yarattı. Yinede futbolcularımızın iyi oynadığını düşünüyorum. Bu futbol, bazen şans sizden yana olur, bazen de karşı takımdan yana olur. Ayrıca Eskişehirspor’un çok iyi bir taraftarı var ve bizi çok iyi ağırladılar” şeklinde konuştu.

Eskişehirsporlu Alper Potuk ise çok iyi bir maç çıkardıklarını söyleyerek, Eskişehirspor’a 37 yıl aradan Sonra çok önemli başarılar yaşatmak istediklerini bildirdi.

Saint Johnstone takımı futbolcularından Frazer de ilk yarının Son dakikalarında yedikleri golün takımının planlarında büyük değişiklikler yarattığını anlatarak, turu geçmek için İskoçya’da ellerinden geleni yapacaklarını aktardı .

Kaynak: İHA