Uludağ Üniversitesi’nin Sporda Avrupa Başarısı

Uludağ Üniversitesi, İspanya’nın Cordoba kentinde yapılan 1. Avrupa Üniversite Spor Oyunları’nda büyük başarılara imza attı.

Avrupa Üniversite Sporları Birliği (EUSA) kapsamında ilk kez gerçekleştirilen Spor Oyunları’na badminton ve hentbol takımlarıyla katılan Uludağ Üniversitesi, badmintonda ikincilik ve üçüncülük elde etti. UÜ hentbol erkek takımı ise grubunda üçüncü oldu.

Badminton takımından Öznur Çalışkan, bireysel bayanlar kategorisinde tüm eleme turlarını başarıyla geçerek Avrupa ikinciliğini elde etti. Çift bayanlarda ise İrem Nur Al ve Rabia Kurtuluş da Avrupa üçüncüsü olma başarısı gösterdi.

Avrupa’nın iddialı takımlarıyla karşılaşan Uludağ Üniversitesi Hentbol Erkek Takımı ise Norveç’ten Norwegian U. ST. ile Portekiz’den New University of Lisbon Üniversitesi takımlarını büyük farklarla yendi. Ancak UÜ Hentbol takımı Hırvatistan’dan J.JStrossmayer üniversitesine yenilerek grubunda üçüncü oldu.

Uludağ Üniversitesi ekibine yarışmalarda, Spor Müdürü Kenan Uzel, Badminton antrenörü Öğr. Gör. Aygül Akça ile Hentbol antrenörleri Öğr. Gör. Dr. Okan Gültekin ve Öğr. Gör. Mine Topsaç eşlik etti .