Trabzonspor'da Yabancı Sayısı Artıyor

Kadrosundaki yerli oyuncuların başka takımlara transfer olmasıyla kaynaklanan boşlukları yabancı oyuncularla dolduran Trabzonspor, kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını arttırıyor.

Bordo-mavili takımın yüzde 60'nı yerli oyuncular oluştururken yüzde 40'nı ise yabancı oyuncular oluşturuyor. Son olarak Danimarka'nın Kopenhag takımında forma giyen Senegalli forvet oyuncusu N'Doye'yi kadrosuna katmaya hazırlanan Karadeniz ekibi kadrosundaki yabancı oyuncu sayısını 11'e çıkartırken, Brozek kardeşler ise satış listesinde bulunuyor. Torric Jebrin ise 1461'e kiralık olarak verildi.

Bünyesinde toplan 14 yabancısı bulanan bordo-mavili takımın mevcut kadrosunuda 17 yerli oyuncu bulunuyor.

Kadrosunda yabancı oyuncu fazlalığı bulunmasına rağmen N'Doye'yi kadrosuna katmaya hazırlanan Karadeniz ekibi, her yıl elindeki yabancı sayısını artıyor. Bu durum hem eldeki yabancı oyuncuları tedirgin ederken hem de yerli oyuncuların önünün kesilmesine neden oluyor. Teknik Direktör Şenol Güneş'in eldeki yabancı oyuncuların çokluğunu her fırsatta dile getirmesine rağmen en son yapılan N'Doye transferinin Burak Yılmaz'ın elden kaçmasıyla gerçekleştirilen ve taraftar tepkisini azaltma adına yapılan bir transfer olduğu şeklinde yorumlanıyor.

KADRO'NUN YARISI YABANCI
Hollanda da yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor'un kadrosunda 17 yerli oyuncu bulunurken 10'da yabancı oyuncu bulunuyor. N'Doye'nin takıma katılmasıyla birlikte kadrodaki yabancı sayısı 11'e çıkacak. Bordo-mavili takımda Tolga, Onur, Zeki Ayvaz, Emre, Ferhat, Mustafa, Halil, Olcan, Volkan, Giray, Serkan, Soner, Yağsin, Aykut, Barış Özbek, Zeki Yavru gibi yerli isimler yer alırken, Didier Zokora, Alanzinho, Adrian, Celustka, Henrique, Vittek, Colman, Sapara, Bamba ve Cech gibi isimler bulunyor. Bordo-mavililer Senegalli golcü N'Doye kadrosuna katması beklenirken Brozek kardeşlerin ise sözleşmeleri devam ediyor .

Kaynak: İHA