Salsa Starları Yarışmadan Çifte Kupayla Döndü

Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun Marmaris’te düzenlediği dans yarışmasında en prestijli ödül olan Federasyon Kupası Konak’a geldi.

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde Salsa öğrenen minik dansçılar, ilk kez katıldıkları Türkiye Dans Sporları Federasyonu Salsa Yarışması’ndan şampiyonluk kupasıyla döndü. Üç aylık bir hazırlanma dönemi geçiren minik dansçılar, kısa zamanda yeteneklerini gösterdi ve ilk ulusal başarılarına ulaştı. Yedi yaşındaki Sudenaz Gezgin, Bekir Baran Okay, Nurmina Arslan, Ege Tosun, Dicle Derin Akar ve Arda Kaya, üç çift olarak girdikleri yarışmadan birincilik, üçüncülük ve dördüncülük dereceleri elde etti. Türkiye Şampiyonluğu’nun yanı sıra üçüncülük kupasını kaldıran ve dördüncülük derecesini de alan minik dansçılara mutluluklarını Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’la paylaştı.

Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde gençlerin yelkenden basketbola, futboldan dansa kadar çeşitli dallarda spor ekinliklerine katıldıklarını ifade eden Başkan Tartan şöyle konuştu: “Ulusal ve uluslararası yarışmalarda gençlerimizin getirdiği başarılar toplumun geleceğine büyük bir umut ışığı yakıyor. Çocuklarımız sadece spor yapmıyor, bir yandan sevgiyi, dostluğu ve dayanışmayı da yaşıyor. Bu yaşlarda edinilen dostluklar hiçbir zaman Unutulmaz. Çocuklarımızı kutluyor ve başarılar diliyorum.”

Kaynak: İHA