Erdemli Köylerinde Futbol Şöleni

İçel’in Erdemli ilçesinde Kaymakamlık Kupası 8. Geleneksel Köyler Arası Futbol Turnuvası Güzeloluk futbol sahasında düzenlenen törenle başladı.

Turnuvaya 4 grupta 22 takım katılırken, vatandaşlar açılış maçlarına büyük ilgi gösterdi. Turnuvanın açılışında konuşan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, turnuvanın sporcuları bir araya getirdiği kadar köyleri ve köylüleri de bir araya getirdiğini belirtti.

Özefe, “Yayla sezonunda gerçekleşen bu turnuva sosyal etkinlik anlamında önemli bir değer taşıyor. İnsanımızın birbiriyle bilişmesine, kaynaşmasına, birbirlerini daha çok anlamalarına, sevmelerine, saymalarına vesile oluyor. Buna inandığımız için buradayız, inandığımız için bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.

İçel Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt da, “Bu turnuvanın temelinde bizim için önemli olan, insanımızın spor yapması, insanlar arasında sağladığı birlik ve beraberliktir. Ben turnuvanın hakkaniyet içinde, karşılıklı sevgi ve saygı çerçevesinde tamamlanmasını diliyorum” diye konuştu.

Komite adına konuşan İl Genel Meclis Üyesi Hasan Mavi ise spor yasasının bütün kurallarının turnuva için geçerli olduğunu hatırlatarak, “Kimsenin ceza almasını istemeyiz. Sporcularımız ve taraftarlarımızın daha dikkatli olmalarını diliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından turnuvanın başlama vuruşunu İçel Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt yaptı.

Turnuvanın ilk karşılaşmasında Güneyli Köyü, Üçtepe Köyü'nü 4-1 mağlup etti .

Kaynak: İHA