2012 İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası

2012 İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı, geçen yılın şampiyonu Almanya'yı 2-1 mağlup etti.

2012 İşitme Engelliler Dünya Futbol Şampiyonası'nın açılış maçında Türkiye, OSTİM Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlamasına rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle Son şampiyon Almanya'yı 2-1 yendi.

6. dakikada Almanya'dan Revin'in savunmanın arasında derinlemesine pasında topla buluşan Benjamin Christ, penaltı noktası üzerinden çektiği sert şutta meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla Sonuçlandı.

İkinci yarıya golle başlayan Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı, maçta eşitliği 47. dakikada yakaladı. Ani gelişen Türkiye atağında, topu önünde bulan Mehmet Sert, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1. 73. dakikada oyunda ağırlığını hissettiren Ay-yıldızlılarda Hüseyin'in ceza sahası sol çaprazından ceza sahasına ortaladığı topu kontrol eden Mehmet Sert, kendisinin ve A Milli Takımın ikinci golünü kaydetti: 2-1 Şampiyonanın açılış karşılaşmasını A Milliler, 2-1 kazanarak büyük mutluluk yaşadı. Türkiye şampiyonanın ikinci maçında Perşembe günü Kore ile Yenikent Asaş Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

"DÜNYA ŞAMPİYONU OLMAK İSTİYORUZ"

Maçın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye A Milli İşitme Engelliler Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin, "Bizim için büyük bir moral oldu. 2008 yılında Almanya bizi uzatma dakikalarına yenip penaltı atışlarıyla şampiyon olmuştu. Ufak bir intikamımız vardı. Sağ olsun futbolcularımız ikinci devre kendilerine geldiler ve maçı kazanmayı bildiler. Dünya şampiyonu olmak istiyoruz" dedi.

"RÖVANŞI ALDIK"

Maçta iki gol atarak galibiyette önemli rol oynayan genç golcü Mehmet Sert ise işaret diliyle duygularını aktardı. Son yapılan Dünya Şampiyonası'nda Almanya'ya karşı final oynadıklarını hatırlatan Sert, "Rövanşı aldık. Kendi seyircimiz önünde moralimiz iyiydi. İlk maçımızı kazanarak başladığımız için çok sevinçliyiz. Taraftarımızı mahcup etmedik. Bu şekilde devam ederek şampiyon olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Karşılaşmada attığı gollere ilişkin değerlendirme yapan yıldız oyuncu, "İçimde 2008 yılının hayal kırıklığı vardı. Daha önce de Danimarka'da kaybetmiştik. O maçların rövanş beklentisi vardı bende o yüzden iki gol attım. Çok mutluyum, kazanmak güzel" dedi.

Takım kaptanı Selahattin Bozdağ da, "1997 yılında düzenlenen olimpiyatlarda Türkiye 1. olmuştu. 2008 Dünya Şampiyonası'nda 2. olduk, bu sefer de şampiyon olacağız. Çok güçlüyüz, iyi bir takımız şampiyon olacağımıza inanıyorum. Her şey Türkiye için" ifadelerini kullandı.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl karşılaşmayı protokol tribününden izledi

STAT: OSTİM HAKEMLER: Thomas Dimitrios, Manqiannis Christos, Tiyfon Petross (Yunanistan) TÜRKİYE: Ersin, Melih, Orhan, Selahattin, Hakan, Yusuf (Aykut dk. 67), Soner (Metin dk. 82), Mehmet Sert (Aydın dk. 89), Hüseyin, Yavuzhan, Tolga ALMANYA: Bölker, Andreas, Edvis, Vzadir, Fabiane, Friedrich, Marc, Benjamin, Mathias, Alexsander, Robinz GOLLER: Mehmet Sert (dk. 47, 73) (Türkiye), Benjamin (dk. 6) (Almanya )

Kaynak: İHA