TS'nin 1 yıl önceki beyni şimdi GS'de

2010-11 sezonunda kıl payı Fenerbahçe'nin ardından ikinci olarak Süper Lig şampiyonluğunu kaçıran Trabzonspor’un ‘beyin takımı’ 1 yıl sonra sarı-kırmızılı ekipte.

2010-11 sezonun sonunda bedelsiz olarak Selçuk'u kadrosuna katan G.Saray, serbest kalma bedeli olan 5 milyon Euro'yu verip Burak'ı renklerine kattı. transfermarkt.de'nin verilerine göre Selçuk İnan 12 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Muslera'nın (13 milyon Euro) ardından takımın en pahalı oyuncusu. Yine Burak'a Selçuk'la aynı değer biçilirken, bu verilere göre sarı-kırmızılılar şimdi satsa 2 oyuncudan ödediğinin en az 4 katı para kazanabilecek.

Bordo-mavililerin averajla F.Bahçe'ye geçildiği sezonda Selçuk, Umut ve Burak atılan 69 golün 57'sine katkı sağladı. Geçen sene ise bu üçlü toplamda 70 golde pay sahibi olup, G.Saray'ın (69) 34 haftalık performansını bile solladı

Galatasaray, Burak Yılmaz transferinin resmen sonuçlanmasının ardından Trabzonspor'un muhteşem üçlüsünü çatısı altında toplamayı başardı. 2010-11 sezonunda ortaya koydukları performansla Trabzon'un son haftaya kadar F.Bahçe ile başa baş şampiyonluk mücadelesi vermesinde büyük rol oynayan Selçuk İnan, Umut Bulut ve son olarak Burak Yılmaz artık G.Saray'ın başarısı için mücadele edecek.

Selçuk patlama yaptı

Sarı-kırmızılıların tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığı 2010-11 sezonunda rakiplerin belalısı olan ve haklarında 'Bermuda Şeytan Üçgeni' benzetmesi yapılan yıldızlardan G.Saray, ilk olarak geçtiğimiz sezonun başında Selçuk İnan'ı bedelsiz olarak kadrosuna kattı.

Bordo-mavililerde oynadığı son sezonunda 33 lig maçında şans bulan Selçuk 2 gol atarken, 13 asiste imza attı. Milli futbolcu G.Saray'da ise asist özelliğinin yanı sıra golcülüğünü de konuşturdu. 11 golle Elmander'in (12) ardından takımın en skorer ikinci ismi olan Selçuk bunun yanı sıra 12 asistle attığı kadar arkadaşlarına da gol attırdı.

Selçuk'la aynı dönemde Trabzon'dan ayrılan ancak rotasını Fransa'ya çeviren Umut ise bordo-mavili formayla 2010-11 sezonunu 13 gol, 8 asistle tamamladı. İlk dönemlerinde büyük sıkıntı yaşadığı Toulouse'ta ise 31 lig maçında 5 gole imza attı.

Süper Lig'de geçen sezonun gol kralı Burak Yılmaz 2010-11'de 30 maçta 19 kez ağları havalandırıp, 2 de asist yaptı. Geçen sezon ise Karadeniz ekibinde 4'ü Süper Final olmak üzere 33 gol, 9 asistle sezonu tamamladı.

Bireysel olarak müthiş istatistiklere sahip olan bu üçlü yan yana oynadıklarında ise rakiplerin kâbusu oluyor. En son birlikte oynadıkları 2010-11 sezonundaki toplam istatistikleri de bunun en güzel kanıtı. Burak (19 gol-2 asist), Umut (13 gol-8 asist) ve Selçuk (2 gol-13 asist) toplamda 57 gole katkıda bulunarak ligi 69 golle bitiren Trabzon'un skor yükünü çeken isimler oldular.