Konyaaltı Belediyesi 17. Yaz Şenlikleri

Konyaaltı Belediyesi 17. yaz şenlikleri kapsamında gerçekleştirilen Feslikan Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

14 boyda 400 güreşçinin mücadele ettiği güreşlerde başpehlivanlık için 16 pehlivan er meydanına çıktı. Geçtiğimiz yılın ağası olan Ferhat Sezer bu yıl da 130 bin TL ile güreş ağalığını aldı. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek himayesinde gerçekleştirilen ve bin 850 rakımlı Feslikan Yaylası'nda kurulan er meydanında, pehlivanları Antalyalı siyasetçiler de yalnız bırakmadı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavcuşoğlu, Arif Bulut, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz'da güreşlerde hazır bulundu.

Başpehlivanlık mücadelelerinde yarı finale çıkan Hasan Cengiz ve Arif Akın, çift sarı kartla güreşlerden diskalifiye edildi.

Feslikan Yağlı Güreşleri'ni Güngör Ekin ile finalde güreşen Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.Normal süresi berabere biten güreşlerde, puanlama sisteminin son dakikasında Mehmet Yeşil Yeşil , yaptığı hamleyle 17. Feskilan Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı oldu. Güreşlerde ilk dörde giren güreşçilerin kupaları, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Güreş Ağası Ferhat Sezer, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz ve merkez Valisi Veysel Dalmaz tarafından verildi

Kaynak: İHA