Kadınlarda Lena Aylin Erdil, Erkeklerde Ertuğrul İçingir Lig Liderliğini Elde Etti

Türkiye Yelken Federasyonu ve Pegasus Havayolları işbirliği ile gerçekleştirilen, 3 ayaklı Pegasus Windsurf Ligi'nin 1. Ayak yarışları Datça'da sona erdi.

13 Temmuz Cuma günü başlayan Türkiye'nin en iyi 55 erkek ve 14 kadın windsurfçüsünün katılımı ile gerçekleştirilen yarışlarda, 3 yarış serisine göre sonuçlar belirlendi.

Kadınlar kategorisinde, genel klasmanda Lena Aylin Erdil 3.4 puanla ligin liderliğini elde ederken, Çağla Kubat 4.7 puanla 2'nci, Fulya Ünlü 3'üncü sırada yer aldı.

Erkekler genel klasmanda Ertuğrul İçingir 5.4 puanla lider olurken, Emirhan Kolburan 6.7 puanla 2'inci, Berk Yalgın ise 14 puanla 3'üncü sırayı elde etti.

Yarışlarda kadınlar, erkekler, genç erkekler, genç bayanlar ve masterlar kategorilerinde en iyi dereceyi alan sporculara Datça Belediyesi tarafından Altın Karma ödülleri verildi.

Datça Belediyesi Altın Karma Ödüllerini kazanan sporcular şöyle:

Kadınlar:

Lena Aylin Erdil

Genç Bayanlar:

Fulya Ünlü

Erkekler:

Ertuğrul İçingir

Genç Erkekler:

Can Göv

Master Erkekler:

Pegasus Windsurf Ligi, 27-29 Temmuz tarihlerinde Ayvalık'ta devam edecek ve 12 Ağustos tarihinde İstanbul Büyükçekmece'de erkek, kadın, genç erkek, genç bayan ve master erkek sınıflarında Türkiye Şampiyonları yapılarak sona erecek.

Muhabir: Yahya Oğuz

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Kaynak: AA