Bursaspor Hazırlık Maçında Galip

Yeni sezon hazırlık çalışmalarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Bursaspor, kamp programı kapsamındaki 3. hazırlık maçında karşılaştığı Çek Cumhuriyeti'nin güçlü ekibi Sigma Olomouc'u 3-1 yendi.

Kamp yerine yaklaşık 25 kilometre mesafede olan Ollersdorf köyündeki SV Ollersdorf Stadı ' nda yoğun yağmur altında başlayan karşılaşmanın ilk dakikalarında yeşil - beyazlı takımın futbolcuları , savunma güvenliğini elden bırakmadan rakip kaleye üst üste ataklar geliştirdi .

Karşılaşmanın 11 . dakikasında gelişen Bursaspor atağında Batalla , topu çaprazdan filelere gönderdi . Ancak ofsayt gerekçesiyle gol verilmedi . 19 . dakikada kale önünde Serdar Aziz , kafayla vurdu ancak top farklı dışarı gitti . Karşılaşmanın 26 . dakikasında Bursaspor ' un golü geldi . Serdar ile başlayan atakta Ozan İpek ' in soldan ceza alanına ortasında topa Sestak vurdu . Defanstan dönen meşin yuvarlağı Pinto ağlara gönderdi ( 1 - 0 ) . 33 . dakikada topla ceza alanında buluşan Dolezal , ön direk dibinde kafayla beraberlik golünü attı ( 1 - 1 ) . 37 . dakikada Batalla sağdan ceza alanına girdi . Golban ' ı geçti ve aşırtma vuruşla skoru 2 - 1 yaptı ve ilk yarı Bursaspor ' un 2 - 1 galibiyetiyle bitti . 47 . dakikada İsmail , sağdan ceza alanına girdikten sonra topu Pinto ' ya çıkardı . Bu futbolcu , uygun durumdayken meşin yuvarlağı ağlara gönderd ( 3 - 1 ) . Karşılaşma 3 - 1 Bursaspor ' un üstünlüğüyle tamamlandı .

Maçın ardından basına açıklama yapan Bursaspor teknik direktörü Ertuğrul Sağlam , oynadıkları ilk iki hazırlık maçında 60 ' şar dakikalık oyunların iyi ama sonuçların kötü olduğunu belirterek , “Bugün Çek Ligi ' nin kupa şampiyonu ile oynadık . Gündüz yaptığımız neşeli idmandan sonra neşeli bir de maç yaptık” dedi .

Oturmuş bir kadroya sahip olduklarını bildiren Sağlam , “Bugün de 60 dakika yine iyi futbol oynadık . Gençlerimiz de iyiydi ancak hala hazır değiliz . Geçen sene bıraktığımız yerden daha iyi olmak zorundayız . Takımımız bıraktığımız yerden daha üst seviyede olmalı . Hem oynadığımız futbolu hem de geçen sezon elde ettiğimiz başarıyı daha da ilerletmemiz lazım” diye konuştu .

Kaynak: İHA