Trabzonspor - Willem İı Maçının Ardından

Trabzonspor, ikinci hazırlık maçını Almanya'nın Krefeld şehrinde Hollanda 1. Lig takımı Willem II ile yaptı.

Giray, Adrian, Halil ve Alanzinio'nun golleriyle karşılaşmayı 4-1 kazanan Trabzonspor’un teknik direktörü Şenol Güneş, ilk maça oranla daha derli toplu oynadıklarını söyledi.

Maçın ardından basın mensuplarının sorularına açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Şenol Güneş, ilk maçta berabere kaldıklarını ve bugün oynadıkları maçı kazandıklarını belirterek, “Geçen maç kaybettik bu maç berabere kaldık ama kaybetmek kazanmak her ikisi de bizim için ölçü değil. Daha çok yaptığımız antrenmanlar ve çalışmalar çok önemli. Tabi ki diğer maça göre daha takım oyunu oynamaya çalıştık ve daha derli topluyduk” dedi.

Özellikle rakibi savunma anlayışında kontrol etme açısından olumlu işler yaptıklarını ifade eden deneyimli teknik adam, “Atağa çıkışlarımız daha da iyi olacak çünkü özellikle savunma anlayışında çalışmalar yaptığımız için atak ve pas konularında eksiğimiz var. Oyunu daha iyi yönetebiliriz ve oyuna hakim olma yüzdemizi arttırabiliriz. Sezon başı hazırlıkta olduğumuz dönemde takım hem çabuk oynama hem güç olarak çok üst seviyeye gelmedi. Rakibin canlılığı çabukluğu bizden daha iyi olmasına rağmen biz oyun kalitesi olarak daha iyiydik. Bunu tabi rakibe göre konuşuyorum, biz kendimize göre daha işin başındayız. Zaman zaman bu dalgalanmaları geçireceğiz. Sizin de bildiğiniz gibi her gün iki idman yapıyoruz. Dolayısıyla bu yoğun tempo içerisinde oyuncuların maç oynaması maçın istediğimiz tempoda geçmesini engelleyebilir. Ancak hem oyun anlayışımızı hem de fizik gücümüzü geliştirmeye çalışıyoruz. Şu aşamada çok iyi ya da çok kötü değiliz ama iyi antrenman ve çalışma olarak bir sorunumuz yok iyi gidiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA