Aybaba’dan Açıklamalar

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Avusturya'da sürdürdükleri kampın çok iyi geçtiğini, oyuncularının istek ve arzusunun son derece yüksek olduğunu söyledi.

Avusturya ' da BJKTV ' ye yaptığı açıklamalarda bulunan Aybaba , futbolculardan beklediği temponun sahaya yansıdığını , uzun vadeli bir yapılanma düşündüklerini hatırlatarak , “Kamp çok iyi gidiyor . Hava da çok güzel , serin . Biraz yağmur var ama oyuncularımızın istek ve arzusu son derece yüksek . Onlardan istediğimiz verimi ve tempoyu buluyoruz . Onun için çok keyifli geçiyor . Yapılanmada , öz kaynaklarımız içindeki oyuncuları değerlendirmek birinci amacımız . Onlar da antrenmanlarda buna cevap veriyorlar ve iyi bir çalışma dönemi geçiriyorlar . Eğer onları geliştirebilirsek , önümüzdeki özel maçlarda da onların birçoğunu kadromuzun içinde bulundurmaya devam edeceğiz” dedi .

Takımı lige hazırlamak için ciddi maçlar yapmaları gerektiğine dikkati çeken Beşiktaş Teknik Direktörü , “ Bütün amacımız , ilk lig maçına hazır , sorunsuz , kendi sistemini uygulamaya çalışan , Beşiktaş ' a yakışır futbol oynayan ve yarışan bir takım ortaya çıkarmak” diye konuştu .

Spor Toto Süper Lig ' in ilk 7 - 8 haftalık bölümünde zorlu maçlar oynayacaklarını anlatan Samet Aybaba , futbolcularını bu yönde organize ve motive edeceklerini kaydederek , “Aslında ben ligin uzun bir maraton olduğunu düşünen antrenörlerdenim . Yani teknik adamı da oyuncusu da yönetimi de , hangi anlamda doğru şeyler yaptığını görebilmek için sezonun bitmesi gerekir diye düşünenlerdenim . Lige , hem tek maç olarak hem de uzun bir maraton olarak bakacağız . Ancak biz lige iyi başlamak istiyoruz” şeklinde konuştu .

Futbol takımının yeni sezonda maçlarını BJK İnönü Stadı ' nda yapacak olmasıyla ilgili olarak da Aybaba , şunları kaydetti : “Başkanımızla bu konuyla ilgili bir görüşme yapmıştık . Buradan da kendisine ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum . Oyuncularımız da bu doğrultuda bir görüş belirtmişti . İnönü Stadı bizim mabedimiz . Biz orada futbol oynadık ve birçok şeyi orada öğrendik . Bizden sonraki nesiller de orada birçok şeyi öğreniyor . Daha da öğrenecekler . İnönü Stadı ' nı tamamen terk etmiyoruz , yenilenecek , daha da güzel olacak . Ama bizim için çok önemli bir adım bence . Orada kendi seyircimizle , kendi mabedimizde birçok maç kazanacağız diye düşünüyorum . ”

Kaynak: İHA