Anadolu Efes Jordan Farmar'ı Kadrosuna Kattı

Anadolu Efes geçtiğimiz sene NBA’de Brooklyn Nets’te forma giyen ve Atlanta Hawks’a takas edilen Jordan Farmar’ı renklerine bağladı.

1986 doğumlu Amerikalı oyuncu 1 . 88 metre boyunda ve guard pozisyonunda oynuyor . NCAA’de 2004 - 06 yıllarında UCLA’da forma giyen Farmar , 2006 - 07 sezonunda NBA takımlarından Los Angeles Lakers’a transfer oldu . 2009 - 10 sezonunun sonuna kadar burada görev yapan Farmar , Anadolu Efes’li oyuncu Sasha Vujacic’in de takım arkadaşı oldu . Jordan Farmar , 2010 - 11 sezonunda Nets’te Vujacic ile yine takım arkadaşı olurken , geçtiğimiz sezon başında NBA’deki lokavt nedeni ile kısa bir sure İsrail’in Maccabi Tel Aviv takımında forma giydi ve lokavt sonunda Nets’e geri döndü . Jordan Farmar 2012 - 13 sezonunda Vujacic ile bu kez Anadolu Efes’te beraber oynayacak .

Geçtiğimiz sezon lokavt sürecinde Maccabi Tel Aviv forması ile Avrupa Ligi’nde 7 karşılaşmada görev yapan başarılı oyuncu 14 . 1 sayı , 4 . 7 ribaunt , 4 . 1 asist ve 1 . 4 top çalma ortalamaları tutturdu . Farmar Avrupa Ligi’nde İstanbul’da oynanan maçta Anadolu Efes’e karşı 18 sayı , 5 ribaunt , 6 asist ve 2 top çalma kaydetti .

NBA’de Brooklyn Nets’te ise geçtiğimiz sezon 39 karşılaşmada forma giyen Farmar maç başına 10 . 4 sayı , 1 . 6 ribaunt , 3 . 3 asist ve 0 . 6 top çalma istatistikleri ile mücadele etti .

Jordan Farmar’ın ayrıca 2009 ve 2010 yıllarında Los Angeles Lakers ile iki NBA şampiyonluğu bulunuyor .

Anadolu Efes Genel Menajeri Engin Özerhun , Farmar’ın transferi ile ilgili olarak ; “Kısa oyuncu rotasyonuna önemli bir oyuncuyu dahil ettik . Jordan Farmar geçtiğimiz sezon lokavt döneminde Avrupa basketboluna alışmıştı . NBA’de de önemli bir kariyeri olan Farmar Anadolu Efes’e büyük güç katacaktır” dedi .

Lacivert beyazlı ekip Jordan Farmar ile üç yıllık sözleşme imzaladı .

Kaynak: İHA