24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın basın lansmanı, 7 altın madalyaya sahip Mark Spitz’in de katılımıyla gerçekleştirildi
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından Ataköy Olimpiyat Evi’nde düzenlenen 24. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın basın toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya 7 farklı dalda altın madalya kazanan Mark Spitz’in yanı sıra, TMOK Başkanı Pro. Dr. Uğur Erdener’de katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan TMOK Başkanı Pro. Dr. Uğur Erdener, sporcuların altı buçuk kilometrelik zorlu bir parkurda yaraşacaklarını hatırlatarak, “41 ülkeden 1200 yüzücü katılacağı organizasyona, 351 yabancı sporcu katılırken ülkemizden ise 887 yüzücü katılacak. Etkinliğimiz İstanbul’un ve boğazın güzelliklerini bütün dünyaya gösterecek. Yıllardır yaptığımız bu organizasyona ilgi ve katılım giderek artmakta, özellikle yabancı yüzücülerin katılımı artış göstermekte” diye konuştu

Erdener, yüzücüler için havadan ve karadan yoğun güvenlik önlemleri alacaklarını da sözlerine ekledi.

Ünlü yüzücü Mark Spitz ise, İstanbul’a ilk defa geldiğim için çok mutluğunu dile getirerek, “Özelliklede böyle bir organizasyon sebebiyle İstanbul’da bulunduğum için çok mutluyum. Buraya bu organizasyona gençlerin katılması için destek ve teşfikte bulunmak için geldim. Bu etkinlik Amerika’da düzenlenen etkinliklerden çok farklı bir ölçekte. Amerika’da buna benzer bir etkinlik söz konusu değil. Bu etkinliğe iki bin sporcu başvuru yapılmış, neticesinde bin iki yüz sporcu katılacak, bu derecede bir organizasyon Amerika’da olmuyor” dedi.

Michael Phelps’in 8 altın madalya alarak rekorunu kırması ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Spitz, güzel bir duygu olduğundan ve rekorların kırılmak için var olduğundan söz ederek, “Elde ettiğim başarıyla başkalarına ilham kaynağı olmak harika bir duygu. Benim 40 yıl önce kırdığım rekorumu kıran Michael ben rekorumu kırdığımda daha doğmamıştı ama ona ilham kaynağı oldu. Ve bu rekoru biraz daha ileriye taşımış oldu” ifadelerini kullandı.

Michael’ın bu yılki Londra Olimpiyatları’nda da başarılı olabileceğini dile getiren Spitz, Türkiye’de ise yüzme klasmanında bu yıl bayanların yoğunlukta olmasının dikkatini çektiğini söyledi.

14 Temmuzda düzenlenecek yarışmalarda boğazın gemi trafiğine kapandığı yılın tek günü olacak .

Kaynak: İHA