Burak Yılmaz Yine İstanbul'un Yolunu Tuttu

İstanbul'da bitme noktasına gelen futbol kariyerini Trabzonspor'da parlatan Burak Yılmaz, ilk fırsata yine İstanbul takımlarından Galatasaray'ın yolunu tuttu.

Burak Yılmaz'ın yeni takımındaki performansı ise merakla bekleniyor. Trabzonspor'da başarılı bir sezon geçirdikten sonra sözleşmesindeki '5 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 25 pay getiren kulübe gidebilir' maddesine dayanarak takımdan ayrılmak istediğini açıklayan Burak Yılmaz, Lokomotiv Moskova'ya transferinin gerçekleşmemesinin ardından Avrupa hayallerini geride bırakarak Galatasaray'ın yolunu tuttu. Bordo-mavili takımda forma giydiği dönemde sürekli olarak Avrupa'ya gitmek istediğini ifade eden golcü oyuncunun, yeniden bir İstanbul takımını tercih etmesi gelecek sezonki performansıyla ilgili olarak yeni soru işaretleri oluşturdu.

FUTBOLA GEÇ BAŞLADI

Futbola 13 yaşında Antalyaspor altyapısında başlayan Burak Yılmaz, 2000-2001 sezonunun sonlarında Antalyaspor A2 takımında forma giymeye başladı.

2002'de profesyonel sözleşme imzalayan Burak, 2004-05 sezonunda ilk maçında Karşıyaka'ya kariyerinin ilk golünü kaydetti.

29 maçta 8 gol atan Burak Yılmaz, takımının kümede kalmasında en büyük pay sahibi oldu. 2005-2006 sezonunun başında takımda forma şansı bulamayan Burak Yılmaz, özellikle ikinci yarıda takımının değişmez isimlerinden oldu. 24 maçta 9 gol atan Burak Yılmaz, takımının lig ikincisi olarak Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynadı.

İSTANBULDA ARADIĞINI BULAMADI.

Dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Jean Tigana'nın isteği ile 2006'da Beşiktaş'a transfer olan Burak, 2008'de Manisaspor ile oynanan maçta ilk kez resmi olarak Beşiktaş forması giydi. 25 Ağustos 2006'da Konyaspor'u 3-1 yendikleri maçta 2 kez ağaları havalandırarak Beşiktaş'taki ilk gollerini attı. Burak Yılmaz, Beşiktaş forması ile ilk sezonunda 30 maçta sadece 5 gol atabildi

Devre arasında golcü sıkıntısı çeken Beşiktaş, Filip Holosko'yu almak için 5 Milyon Euro ile birlikte Koray Avcı ve Burak Yılmaz'ı Manisaspor'a verdi. Takımın ilk 11'ine hemen giren Burak, 5. resmi maçında ilk gollerini Denizlispor'a attı. burak'ın hat-trick yaptığı maçı Manisaspor 3-2 kazandı. Toplamda 16 maçta 9 gol atan Burak yıldızını tekrar parlattı.

YENİ İSTANBUL MACERASI FENERBAHÇE İLE BAŞLADI.

Burak Yılmaz Manisaspor'da gösterdiği performansın ardından Haziran 2008'de yeniden İstanbul'un yolunu tuttu. Golcü oyuncu Fenerbahçe'ye 4 yıllık sözleşme imzaladı. Ancak Luis Aragones tarafından forma şansı bulamadı. Fenerbahçe forması ile çıktığı toplam 16 maçta gol atamayarak en etkisiz sezonunu geçirmiş oldu. Fenerbahçe'de forma şansı bulamayan futbolcu Eskişehirspor'a bir yıllığına kiralandı. Ligin ilk yarısında 14 maç forma giyen futbolcu, ligde sadece Kasımpaşaspor karşısında gol atmayı başardı. 2009-10 sezonunun devre arasında Fenerbahçe Gökhan Ünal'ı 3 milyon 200 Bin Euro ve Burak Yılmaz karşılığında Trabzonspor'dan aldı. Şenol Güneş'in de onay vermesiyle Burak Yılmaz, Trabzonspor'lu oldu. Liverpool FC ile oynanan UEFA Avrupa Ligi eleme maçlarıyla geri dönen Burak, 19 gol atmayı başardı. İstanbul takımlarında aradığını bulamayan Burak Yılmaz, yaşadığı tecrübelerin ardından transfer olduğu Trabzonspor'da , 2011-2012 sezonunda 33 gol atarak tekrar kendisini buldu. 'Trabzonspor'dan başka Türkiye'de hiç bir takımda oynamam' gibi ifadeler kullanmasına rağmen yeniden bir İstanbul takımının yolunu tutan Burak Yılmaz'ın nasıl bir performans sergileyeceği Trabzon'da merak konusu oldu

Kaynak: İHA