Vali Cerrah, Başarılı Sporcuları ve Antrenörlerini Ödüllendirdi

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Atletizm, Cirit Atma, Çekiç Atma ve Güreş dallarında düzenlenen Türkiye Şampiyonalarında Osmaniye’yi başarıyla temsil eden sporculara ve antrenörlerine ödül verdi.

Genç sporcuların başarısının kendilerini gururlandırdığını ve Osmaniye Valiliği olarak bu başarıyı ödüllendirmek istediklerini söyleyen Vali Cerrah, “Sporcularımızın başarısı gösteriyor ki; çocuklarımıza spor yapabilecekleri imkanı sunduğumuzda, Türkiye Şampiyonalarından derece ile dönüyorlar. Sporcularımızı kutluyorum. Çocuklarımızın şu an elde ettiği dereceler de çok önemli ama bizim esas amacımız sporcularımızın Milli Takımda yer alması. İnanıyorum ki gelecekte sporcularımızı Milli Takımda göreceğiz” dedi.

Türkiye Şampiyonalarında dereceye giren sporculara Laptop Bilgisayar hediye eden Vali Cerrah, “Sporcu olmak hem bedeni, hem de zihni geliştirir. Bu nedenle sporcularımızın sporun yanı sıra okullarında da başarılı olacaklarına inanıyorum. Çocuklarımıza Osmaniye Valiliği olarak hediye ettiğimiz Laptop Bilgisayarların, onların eğitimine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Sporcularımızı bir kez daha kutluyor, hem spor hem de eğitim alanında başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu arada sporcuların başarısında antrenörlerin de çok önemli bir payı olduğunu kaydeden Vali Cerrah, antrenörleri de tebrik ederek tam altınla ödüllendirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Naili Moran 16 Yaş Altı Yaş Grupları Türkiye Birinciliği Yarışmaları’nda; 14 Yaş Grubu Erkekler Kategorisinde Cirit Atma Dalında Furkan Sivridemir Türkiye Birincisi, Enes Kocabaş Türkiye Üçüncüsü olduğunu, Çekiç Atma Dalında ise Bilal Yüksek Türkiye Birincisi olduğunu söyledi.

15 Yaş Grubu Erkekler Kategorisinde ise Halil Avaner 3000 Metrede Türkiye İkinciliğini, Mehmet Tosun 200 Metre’de Türkiye Üçüncülüğünü aldığını kaydeden Demir, 22-24 Haziran tarihleri arasında Aksaray’da 250 sporcunun katılımıyla düzenlenen “14-15 Yaş Minik Erkekler Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası”nda 3 sporcunun da dereceye girdiğini kaydederek, “35 kiloda Halil Baytekin Türkiye Birinciliğini, 42 Kiloda Alişan Emir Türkiye Üçüncülüğünü ve 66 Kiloda Fuat Karakuş Türkiye Birinciliğini elde ettiler. Ayrıca güreş takımımız Greko-Romen dalında Türkiye ikincisi oldu” diye konuştu.

Valilik makamında düzenlenen ödül töreninde sporculara Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de eşlik etti .

Kaynak: İHA