Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü'nün temmuz ayı Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Toplantıda kulüp ve şirketlerinin 1 Ocak - 31 Mart 2012 dönemi mali raporu üyelerle paylaşıldı . Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu ' nda Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda , tatilde bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal yer almazken , başkan yardımcıları Adnan Öztürk , Refik Arkan , yönetim kurulu üyeleri Aka Gündüz Özdemir , Emir Sarıgül , Sedat Doğan ve Mehmet Cibara hazır bulundu . Toplantıda üyelere mali raporu okuyan Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Refik Arkan , 31 Mart 2012 itibariyle toplam borç alacak farkının 269 , 3 milyon dolar olduğunu aktardı .

Göreve geldikleri 18 Mayıs 2011 tarihli mali rakamlarla karşılaştırma yapan Arkan , vadesi geçmiş borçların 56 , 2 milyon dolardan 30 , 9 milyon dolara , toplam borç alacak farkının 315 , 2 milyon dolardan 269 , 3 milyon dolara , faizleriyle birlikte kredi borçlarının 149 , 6 milyon dolardan 129 , 7 milyon dolara , kredilere karşı verilen teminatların ise 850 , 5 milyon dolardan 599 , 5 milyon dolara indiğini kaydetti .

Refik Arkan , 1 Ocak - 31 Mart 2012 dönemi konsolide rakamlarını paylaşırken , vergi öncesi konsolide karın 39 , 2 milyon lira gerçekleştiğini belirtti .

Arkan , bu dönem içinde faaliyet gelirlerinin 78 , 8 milyon lira , faaliyet giderlerinin 81 , 1 milyon lira , finansman gelirlerinin 12 , 9 milyon lira , olağan dışı gelirlerin 19 , 9 milyon lira , amortisman ve tükenme paylarının da 8 , 7 milyon lira olduğunu vurguladı .

İleriye dönük olarak , özellikle Sermaye Piyasası Kurumu ( SPK ) ile UEFA kriterlerine uyum açısından , mali dengesizliğin giderilmesi ve öz kaynak yapısının sağlıklı bir seviyeye taşınması amacıyla kulübün bağlı ortaklığı Sportif A . Ş . ' nin sermaye yapısının düzeltilmesi için çok kapsamlı çalışmalar başlatılmış olduğunu hatırlatan Refik Arkan , şunları söyledi : “Sermaye artış işlemleri 18 Haziranve#8211 ; 2 Temmuz döneminde gerçekleşmiş olup , Sportif A . Ş . ' nin sermayesi 2 . 8 milyon liradan 13 . 9 milyon liraya nakden artırılmıştır . Sportif A . Ş . ' ye bedelli 112 . 6 milyon lira nakit girişi sağlanmıştır . Sportif A . Ş . ' deki hissemiz yüzde 55 seviyesinde kalmıştır . Kulüp , 3 , 7 milyon lira arbitraj karı elde etmiştir . Kulüp , bedelli artıştan payına düşen sermaye payının cari hesaba mahsubundan dolayı 11 , 2 milyon lira nakit girişi sağlamıştır . İşlem hakkında 30 Haziran 2012 Mali Raporu ' nda daha detaylı bilgi takdim edilecektir . ” Galatasaray ' ın son yapılan mali genel kurulunda kulüp başkanı Ünal Aysal ile sert diyaloglara giren Divan Kurulu üyesi Hayrettin Kozak , bugünkü toplantıdaki mali raporun ardından da eleştirilerini sürdürdü .

BEŞİKTAŞ ' IN TÜRK TELEKOM ARENA TALEBİ KONUSU Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar , Beşiktaş ' ın yeni sezonda maçlarını Türk Telekom Arena ' da yapma isteği ve siyah - beyazlı kulübün sonrasına kendi stadında devam etme kararıyla ilgili olarak bir açıklamada bulundu . Toplantıda üyelere konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Aktar , şunları söyledi : “Biz Beşiktaş ' ın yeni stadını inşa etme isteğini basın yoluyla öğrendik . Böyle bir stat inşası için neler gerektiğini biz Galatasaraylılar çok iyi biliriz . Daha önce Ali Sami Yen ve Türk Telekom Arena için iki ayrı proje çalışması yaptırdık . Ön çalışma için dahi asgari 1 yıl süre ve 2 - 3 milyon avro harcama gerekmektedir . Resmi izinleri almak uzun zaman alır . Bahsi geçen hazırlıkların hiçbirini yapmadan alternatif stat arayışına girmenin başka sebeplere dayandığını anlamak güç değildir . Beşiktaş ' ın sadece tribün gelirlerini artırma gayesiyle Türk Telekom Arena ' nın müşterek kullanımına talip olması , kulübümüz için olağan dışı ve sakıncalı bir durum ortaya çıkarmıştır . Kulüp yönetiminin haklı gerekçelerle kabul edemeyeceklerini ifade etmesine rağmen , ısrarla talebe devam edilmesi , iki kulüp arasında gereksiz bir sürtüşme konusu ortaya çıkarmıştır . Biz de Divan Kurulu olarak olağanüstü toplantı çağrısı yaptık ancak kısa bir süre sonra bu konuyla ilgili hiçbir siyasi baskı uygulanmadığı ve hükümetin taraf olmadığı yönetime doğrudan iletilmiştir . Bu nedenle de toplantımız iptal edilmiştir . Çözüm yoluna girmiş bir konuyu daha fazla irdelemenin kulübümüz için yararlı olmadığı düşünülmüştür . Dün de Beşiktaş Yönetim Kurulu kararıyla bu tatsız konu sona ermiştir . Bu süreç içinde yapılan tahrik edici açıklamaların , iki kulübün yönetiminde de alınganlık yarattığı aşikardır . ” Öte yandan , yaz tatili nedeniyle ağustos ayında Divan Kurulu toplantısı yapılmaması önerisi , üyelerin oy çokluğuyla kabul edildi .

Kaynak: İHA