Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası, Kocaeli’de Yapılacak

On yıl öncesine kadar yüzmenin hayal bile edilemediği İzmit Körfezinde, Mavi Bayrak almasınında ardından Avrupa Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası yapılacak.

Gençler Açık Su Yüzme Şampiyonası İzmit Körfezi’nin ilk Mavi Bayraklı ilçesi Karamürsel’de yapılacak. Yarışmaya 117 sporcu katılacak ve uluslararası düzeyde görev yapan 45 hakem yer alacak. Dev organizasyon öncesi şampiyonanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Sudan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Komite Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran, şube müdürleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Toplantıda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İzmit Körfezi’nde yüzleri güldüren gelişmelerin yaşandığını söyledi.

8 yıldır yaptıkları çalışmaların meyvelerini verdiğini belirten Genel Sekreter Yazıcı, “Bunlar keşke yıllar önce yaşanabilseydi. Arıtma tesisleri, havadan ve denizden denetimler ve sahil parkları ile Körfezimizde hem yeşil alanları hem de denizimizi kullanma imkânına kavuştuk. Artık Körfezin her yerinde denize girilebiliyor” dedi.

KÖRFEZ’DE YÜZMEK HAYAL BİLE EDİLEMEZDİ Altınkemer Plajı’na Mavi Bayrak verilmesinin bunun en güzel örneği olduğunu ifade eden Yazıcı, “10-20 yıl önce böyle bir şey bahsedilse herhalde konu pek de ciddiye alınmazdı. Ama şimdi daha büyük yarışların hayalini kuruyoruz” diye konuştu.

Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Sudan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevzat Mutlutürk ise açık su yarışlarının yeni gelişen bir spor branşı olduğunu söyleyerek, “Avrupa çapında önemli organizasyonlar yapmaya başladık. Bunun en büyük destekçisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’dir” dedi.

“HEDEFİMİZ KÖRFEZDE DÜNYA ŞAMPİYONASI” Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Teknik Komite Başkanı Prof. Dr. Bahtiyar Özçaldıran da Avrupa’nın en önemli yarışlarından birini gerçekleştireceklerini belirterek, “Çok mutluyuz. Ümit ediyoruz dünya şampiyonasını da Kocaeli’nde yapacağız. Bazı eksikliklerimiz var onları da giderirsek neden olmasın” diye konuştu.

21 ülkenin yarışacak olmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Özçaldıran, “Ülkeler bu yarışmaya büyük önem veriyor. Ve olimpiyatlara sporcu seçmek için basamak olarak görüyorlar” ifadelerini kullandı.

İngiltere Milli Takım antrenörlerinden Jol Finck ise, yarışmada çok iyi işler başarılacağına inandığını ifade ederek, “Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada, 13-15 Temmuz tarihleri arasında Karamürsel’de yapılacak olan Avrupa Açık Yüzme yarışlarına 21 ülkeden 117 sporcu katılacak. Yarışmalara Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Avusturya, Büyük Britanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, İspanya, İrlanda, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Macaristan, Portekiz, Rusya, Slovenya, Ukrayna ve Yunanistan olmak üzere toplam 21 ülke katılacak. Yarışmalar 3 bin metre, 5 bin metre ve 7 bin 500 metre mesafelerinde olacak. Sabah 9.00’da başlayacak olan yarışmaların birinci gününü, Genç Bayanlar ve Genç Erkekler 7 bin 500 metre yarışmaları içeriyor. İkinci gününde ise Genç Bayanlar ve Genç Erkekler 5 bin metre yarışmalarını içeren organizasyonda üçüncü gün 3 bin metre takım yarışları yer alıyor.

Şampiyonada dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verilecek .

Kaynak: İHA