Adnan Öztürk: Stat Gibi Küçük Problemler Yüzünden Dostluklar Bozulmaz

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Beşiktaş'ın stat açıklamasına cevap verdi.

Öztürk, "Bizler çok büyük camialarız. Bu camialardan bizler gibi yüzlerce yönetici geçti. Bu gibi küçük problemler yüzünden bu büyük camialarda dostlukla ilgili herhangi bir problem olacağını sanmıyorum.” dedi.

Galatasaray Olağan Divan Kurulu toplantısı Galatasaray Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, bütçe tartışmalarının damgasını vurduğu ve gergin ortamda geçen toplantı sonrası medya mensuplarının sorularını cevapladı. İlk olarak Beşiktaş’ın stat açıklamasına değinen Öztürk, “Bizler çok büyük camialarız. Bu camialardan bizler gibi yüzlerce yönetici geçti. Bu gibi küçük problemler yüzünden bu büyük camialarda dostlukla ilgili herhangi bir problem olacağını sanmıyorum.” değerlendirmesinde bulundu. Transfer konusuyla futbol komitesinin ilgilendiğini ve bu konunun zaman almasının normal olduğunu ifade eden Öztürk, bütçe konusunda ise dikkatli davranmaları gerektiğini vurguladı. Öztürk, “Şampiyon olduk diye har vurup harman savurmamıza gerek yok. Bizim şirketlerimizin özellikle futbolun rakamlarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Hesabımızı kitabımızı iyi yapmamız lazım. Belki taraftarların hoşuna gitmeyecek bu söylem ama bizimde artık şirketlerimizi kar eder hale getirmemiz. Bu sebepten zaman alıyor. Taraftarımızdan sabır istiyorum.” dedi.

HAYRİ KOZAK: HİÇBİR 3 AYLIK DÖNEMDE BÜTÇE TUTMUYOR

Öte yandan Divan Kurulu toplantısına, bütçe konularını eleştiren Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak damgasını vurdu. 1 Ocak 2012 ile 31 Mart 2012 kulüp maliyet raporunun açıklanması ardından söz alan Kozak, hiçbir 3 aylık dönemde bütçelerin tutmadığını ve nakit çıkışlarının nakit girişinden fazla olarak gerçekleştiğini söyledi.

Son 3 aylık döneme ait rakamları değerlendiren Kozak, yönetimin bazı hesaplarda rakamları dolar bazında, bazı hesaplarda ise TL bazında verdiğini söyledi ve yönetimin bu uygulamayı neden yaptığını sorguladı. Hayri Kozak’ın sorularına cevap vermek üzere kürsüye çıkan Yönetim Kurulu Üyesi Refik Arkan da, Galatasaray’ın bütçesinin bağımsız bir denetim şirketi tarafından uluslararası standartlara göre yapıldığını ve kulüp yöneticilerinin bu sürece hiçbir şekilde müdahil olmadığını belirtti.

Refik Arkan’ın açıklamaları sonrası tekrar söz alan ve sorularına cevap alamadığını vurgulayan Hayri Kozak, Başkan Ünal Aysal’ın kendisi hakkında basına verdiği demeci okudu. Kozak, “Başkan’a selam. Ben anlamıyorum. O gün söylediklerimin daha ağırını söylüyorum. Israr ediyorsa beni disipline versin.” şeklinde konuştu.