Üç Büyüklerde Basketbolun Sorumluları Yeni Sezondan Umutlu

Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, Beşiktaş Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım ve Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, gelecek sezon hem Türkiye’de hem de Avrupa’da başarılı olacakları bir kadro kuracaklarını söyledi.

Beko Basketbol Ligi Lig Kurulu Toplantısı, Polat Renaissance Otel’de yapıldı. Federasyon yetkilileri ile ligde mücadele eden takımların temsilcileri, 2012-2013 sezonu öncesinde bir araya geldi. Toplantı öncesi Cihan Haber Ajansı’nın sorularını cevaplayan Fenerbahçe Ülker Şube Direktörü Nedim Karakaş, “Eurolig beklentilerimiz sadece Fenerbahçe’nin değil tüm Türk basketbol severlerin beklentileri karşılamaktır. Tabii ki bunun geçtiğimiz yıllarda konulan hedefler final-four’a yükselmektir. Bu sene de yine final-four hedefleyerek yola çıktık. İlk önce geçtiğimiz sene takımımıza Son 2 sene hizmet veren sayın Neven Spahija ile yollarımız ayrıldı. Onun yerine Avrupa’nın başarılı koçlarından Simone Piangiani ile anlaştık. Kendisini Avrupa ‘da ispatlamış bir antrenördür.Onun belirlediği kadro ile hedefimize ulaşacağımıza ümit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Transfer çalışmalarını Fenerbahçe Ülker Basketbol Şube Sorumlusu Kemal Dinçer ve Semih Özsoy tarafından yoğun bir çalışma temposunda yürütüldüğünü belirten Karakaş, “Her ikisi de tüm mesailerini buna ayırıyorlar. Artık her takım kendi kadrosunda görmek istediği sporcu ile yoğun bir şekilde transferiyle uğraşıyorlar.” ifadelerini kullandı. HALUK YILDIRIM’DAN TRANSFER MÜJDESİ Beşiktaş Genel Sekreteri Haluk Yıldırım ise, Beşiktaş olarak ilk kez Eurolig’de mücadele edeceklerini söyledi.

Yıldırım, “Bu bizim için önemli bir misyon. Biliyorsunuz transfer çalışmalarımız devam ediyor. Bir iki hafta içinde önemli oyuncularla anlaşacağız. Eurolig bizim için büyük bir tecrübe olacaktır. Bütçemiz doğrultusunda önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü Eurolig’de 4-5 takımı ayırdıktan Sonra diğer bütün takımların eşit olduğunu düşünüyorum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Yıldırım, “Türk oyuncu olarak bizim geçen sene Can Akın’la bir kontratımız vardı. Kontratımız onunla devam ediyor. Önemli oyuncuları bu hafta içinde kadromuza katmaya çalışıyoruz. Görüşmeleri sürdürdüğümüz üç dört oyuncu var. Tüm hedefimiz herkese iyi bir beşiktaş seyrettirmektir.” dedi.

MURAT ÖZYER: BUGÜN ERSİN DAĞLI’NIN TRANSFERİ AÇIKLANACAK Galatasaray Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer de, Galatasaray erkek basketbol takımında yapılanmanın devam ettiğini belirtti.

Özyer, “Hem kadın hem de erkek basketbol takımlarımızın teknik direktörleri, çok yoğun bir şekilde transfere odaklandılar. Nispeten kadın basketbol takımımız biraz daha yapılanmış durumda. Bir iki transfer söz konusu olacak. Erkeklerde yapılanma devam ediyor. Transfer dönemimiz yoğun geçiyor. Takip ettiğim kadarıyla taraftarımız da büyük heyecan söz konusu. Haklı olarak sıcaklarla birlikte sabırsızlık da hakim. İki takımda da özlenen bir tablo var.” diye konuştu.

“Kupaların gelmesi için taraftarımız da sabırsızlıkla transferleri duymak istiyor.” diyen Özyer, sözlerini şöyle sürdürdü: “Transferde hangi oyuncuları alırsak alalım bu sene güzel bir tabloya imza atılacak. Hem oyuncularımız hem de teknik ekibimiz tarafından. Hem başkanımız, hem yönetim kurumumuz basketbol ile çok yakından ilgileniyorlar ve bize destek oluyorlar. Teknik ekiplerimizin istediği kimyayı oluşturmak için elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Transferlerimiz hakkında isim vermemiz pek doğru olmuyor. Daha sözleşme aşamasına gelmediğimiz bir sürü oyuncu var, onların söylediğimiz zaman piyasadaki değerler değişiyor. Bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyoruz. Şu an için sizin de takip ettiğiniz kadarıyla A Milli Takım Kaptanı Nevriye Yılmaz ile anlaştık. Erkeklerde Engin Atsür ve Cenk Akyol’u aldık. Bugün de Ersin Dağlı açıklanıyor.”