İslahiyeli Judocular 18 Madalya İle Döndü

İslahiyeli judocular İskenderun 30. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivalleri çerçevesinde yapılan müsabakalardan 18 madalya ile döndü.

İslahiye Gençlik Spor Müdürlüğü'nün SODES projeleri kapsamında yürütmüş olduğu, ''Televizyon ve internete hayır, spora evet'' Projesi kapsamında çalışmalar yapan judocular, 30. Uluslararası Kültür ve Turizm Festivalleri çerçevesinde yapılan müsabakalardan 18 madalya ile döndü.

Büyük çekişmelere sahne olan müsabakalar sonucunda İslahiye Gençlik Spor Müdürlüğü judocuları 26 sporcu ile katıldığı müsabakalardan iki birincilik, yedi ikincilik ve dokuz üçüncülük aldı.

Bayanlarda takım halinde birinci olan İslahiyeli judocuların takım antrenörü siyah kuşak 2. dan sahibi Yüksel Şahin, yaptığı açıklamada, sporun fiziken ve ruhen yararlı olduğuna ifade etti.

Şahin, şunları kaydetti:

''İlk defa judo müsabakasına katılan öğrenciler başarılı oldu. Maç tecrübesi kazandılar ve eksiklerini görerek daha çok hırslandılar. Spor, zekayı ve kabiliyeti arttırır. Bazı aileler çocuğunun spor yapınca derslerinden geri kalacağını düşünürler. Oysaki spor dersteki başarısını ve kişinin öz güvenini arttırır.

-Nurdağı ilçe emniyet amirliği taşınıyor-

Nurdağı ilçesi'nde, 1992 yılında temeli atılarak 2002 yılında tamamlanan ve depreme dayanıksız olduğu belirlenen İlçe emniyet amirliği binası boşaltılıyor.

Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen Nurdağı İlçe Emniyet Amirliği binasının geçici olarak taşınma işlemleri başlatıldı.

İlçe Emniyet Amiri Ceyhun Yılmaz, yaptığı açıklamada, mevcut binanın depreme dayanıksız ve yıkım kararı olduğu için geçici olarak İslahiye yolu üzerinde bir bina kiraladıklarını ve taşınma işlemlerine başladıklarını belirtti.

Yılmaz, şu bilgileri verdi:

''İslahiye yolu üzeri Yenimahalle'de bulunan 7 katlı Hizmet binamıza Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan Deprem Analizi Raporları'na göre oturulamaz raporu verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, binanın derhal boşaltılmasına ve yıkımına olur verdi. Biz de taşınma işlemlerine bu gün itibari ile başladık bina yıkılıp tekrar yerine tam donanımlı akıllı hizmet binası yapılacak olup vatandaşımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebileceğiz.'

-Öğrenci burslarından yapılan

kesintiler iade edilmeli-

Enerji Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Yücel, öğrenci burslarından yapılan kesintilerin iade edilmesi gerektiğini belirtti.

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, emsal mahkeme kararı bulunmasına rağmen hala Gaziantep'te bazı bankaların orta öğretim kurumlarında okuyan öğrencilere verilmekte olan devlet burslarından 'hesap işletim ücreti' adı altında üç ayda bir 15 TL kesinti yapmasına tepkisiz kalınmaması gerektiğini belirtti.

Yücel, şunları kaydetti:

''Maddi desteğe muhtaç ve başarılı ilköğretim ve orta öğretim öğrencilerine karşılıksız olarak verilen burslardan bankaların hesap işlem ücreti kesilmek suretiyle devlet verdiğini banka geri alıyor. Maddi desteğe muhtaç ve başarılı oldukları için devlet tarafından kendilerine burs verilen öğrenciler burs parasını alabilmek için bankaya hesap açtırmak zorunda kalıyor ve asıl sorunlar bundan sonra başlıyor.

Öğrencilerin burslarını alabilmesi için hesap açtırılması zorunlu tutulmakta fakat bankalar bunu kara çevirerek hesap işlem ücreti adı altında para kesmeye sürdürmektedirler. Verilen bursla eğitim masraflarını ve ihtiyaçlarını karşılayan yüzlerce öğrenciden alınan ücretlerin öğrencilerin hesaplarına iade edilmelidir.''

Muhabir: Zekeriye Şimşek/İzzet Mazı

Yayıncı: Mehmet Öztaş

Kaynak: AA