Akkent Spor Köyü Yüzme Havuzu Bayram Sonrası Hizmete Sunulacak

Şahinbey Belediyesi Mehmet Tahmazoğlu, yapımı devam eden Akkent Spor tesislerinin inşaatında incelemelerde bulundu.

86 bin metrekare alan üzerinde yapımına başlanan bölgede ve Gaziantep’te tek olan Akkent Spor köyünde incelemelerde bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2012 yılı içinde temeli atılan ve altı ay gibi kısa sürede inşaatı tamamlanacak olan yüzme havuzunun Ramazan Bayramı sonrası hizmete sunulacağını söyledi.

Akkent Spor köyü içinde inşaatı tamamlanma noktasına gelen yüzme havuzu ile ilgili yetkililerden bilgiler alan Başkan Tahmazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ilk Spor Köyü olan Akkent Spor köyünü Gaziantep ve Şahinbey’e kazandırmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Akkent spor köyümüz geniş bir alana kurulmaktadır. Yüzme havuzumuza ek olarak burada Kapalı spor salonu, halı sahalar, voleybol ve basketbol sahaları, atletizm pisti, tenis kortları, seyirci tribünleri, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, piknik ve oturma alanları ile kafeteryalar bulunuyor. Burada herkesin ailece gelebileceği bir tesis yapmayı amaçlıyoruz. Her yaştaki insanımız buraya gelerek spor yapabilecektir. Spor köyümüz şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Belediye olarak sporu son derece önemsediklerini ifade eden Başkan Tahmazoğlu, “Bu noktada tesislerimizin sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Şu anda tesislerimizde spor yapan vatandaş sayımız 4 bini aştı. Bu yılsonu hedefimiz bu sayıyı 10 bin kişiye ulaştırmaktır ”diye konuştu.

Kaynak: İHA