Erdemli'de Tenis Turnuvası Düzenlendi

Erdemli'de, bu yıl ikincisi düzenlenen ''Yeni Ufuk Tenis Turnuvası'' sona erdi.

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, bir restoranda düzenlenen turnuvanın ödül töreninde, ilçede her türlü spor dalının gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Her yaşta insana her branşta spor yaptırmayı hedeflediklerini ifade eden Özefe, ''Bu nedenle tenis sporunun ilçede yaygınlaşmasına katkı sağlayan Yeni Ufuk ailesine ve ilçe belediyesine teşekkür ediyorum'' dedi.

Özefe, ilçede tenis kortunun yapılmasıyla ''elit ve üst tabaka kesim'' sporu diye nitelendirilen tenisin yaygınlaşmasına katkı sağlandığını kaydetti.

AK Parti Mersin Milletvekili Nebi Bozkurt da, sporun önemine değinerek, ''Spor insanın olumlu yönde gelişmesi için iyi bir etkendir. Peygamber efendimiz de spora önem vermiştir ve Hz. Ayşe validemizle spor yapmıştır. Ben herkesin spor yapmasını istiyorum'' diye konuştu.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise sportif faaliyetlerin dayanışmanın ve kaynaşmanın en güzel ve canlı örneği olduğunu söyledi.

Hedeflerinin ilerleyen süreçte ilçede yeni kortlar yapmak olduğunu vurgulayan Tollu, ''Hedefimizde ayrıca Erdemli'de uluslararası tenis turnuvası düzenlemek de yer alıyor. Bunun için en az 6 tane kortun olması şartı var. Biz de bunu yerine getirip ilçemize kazandıracağımız tenis kortları ile uluslararası ev sahipliği yapabileceğiz'' dedi.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri AK Parti Mersin Milletvekili Bozkurt, Kaymakam Özefe, Belediye Başkanı Tollu, Yeni Ufuk Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Şahin, Erdemli Tenis Spor Kulübü Başkanı Veysel Söker ve Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman tarafından verildi.

Muhabir: Derviş Çömez/Veli Gürgah

Yayıncı: Ali Güreli

Kaynak: AA