Nefesler Tutuldu... Herkes Bu Maçı Bekliyor...

Bir tarafta Cristiano Ronaldo bir diğer tarafta Mesut Özil. La Liga Şampiyonu Real Madrid'i sırtlayan iki oyuncu rakip olarak karşı karşıya geliyor.

EURO 2012'nin büyük favorilerinden Almanya, B Grubu ilk maçında dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak gösterilen Cristiano Ronaldo'nun takımı Portekiz ile karşı karşıya geliyor. Lviv Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21:45'te başlayacak. Mücadelede Fransız hakem Stephane Lannoy düdük çalacak.

ALMANYA'NIN KOZU MESUT

Turnuvanın büyük favorilerinden Almanya, grubunun en zorlu karşılaşmalarından birinde Portekiz mücadelesinde üç puan için savaşacak. Mücadele öncesinde Almanya'da sakat oyuncu bulunmazken 'Panzerler'in bu maç ve turnuva boyunca güvendiği isim şüphesiz Türk oyuncu Mesut Özil olacak. Karşılaşmaya Mesut Özil'in ilk 11'de başlaması beklenirken bir diğer Türk oyuncu İlkay Gündoğan'ın ise maça yedek kulübesinde başlaması öngörülüyor.

RONALDO'NUN KATKISI MERAKLA BEKLENİYOR
Şampiyonanın ilk maçını Almanya'ya karşı oynayacak olan Portekiz'de kuşkusuz en büyük merak konusu Cristiano Ronaldo'nun performansı. Real Madridli yıldız oyuncu, Beşiktaşlı futbolcular Ricardo Quaresma ve Hugo Almeida ile birlikte Almanya karşısında galibiyet varını yoğunu ortaya koyacak. Karşılaşma öncesindeki ortak görüş ise Quaresma ve Almeida'nın maça yedek kulübesinde başlayacağı yönünde...

MUHTEMEL 11'LER
ALMANYA Manuel Neuer Jerome Boateng Holger Badstuber Per Mertesacker Philipp Lahm Bastian Schweinsteiger Sami Khedira Thomas Müller Mesut Ozil Lukas Podolski Miroslav Klose

PORTEKİZ Rui Patricio Joao Pereira Bruno Alves Pepe Fabio Coentrao Cristiano Ronaldo Raul Meireles Miguel Veloso Joao Moutinho Nani Helder Postiga

STAT: Lviv Arena
HAKEM: Stephane Lannoy (Fransa)
SAAT: 21.45
YAYIN: TRT

ALMANYA TARİHİNİN EN GENÇ KADROSU
Almanya, Euro 2012'ye 24,5 yaş ortalamasına sahip bir takımla geldi. Almanya böylece Euro 2012'de yer alan takımlar içinde en genç kadro ile mücadele ederken aynı zamanda ülke tarihinin Avrupa Şampiyonlarındaki en genç kadrosu oldu. Almanya bu seneden önce en genç kadrosunu 25,0 yaş ortalaması ile 1980 Avrupa Futbol Şampiyonasında yer almıştı. İlginç istatistik ise 1980'de turnuvaya katılan bu genç ekip Avrupa Şampiyonu olmuştu.

18. RANDEVU

Almanya ile Portekiz takımları daha önce 17 kez karşılaştılar. Oynanan 17 maçta Almanya 8 kez, Portekiz 3 kez kazandı, 5 maç berabere bitti. Portekiz'in Euro 2008'de oynadığı son takım olan Almanya Euro 2012'de ilk maçını oynayacağı rakibi oldu. Euro 2008 çeyrek finalinde Almanya Portekiz'i 3-2 yenip turnuvada elemiş ve Türkiye'nin rakibi olmuştu.

HOLLANDA-DANİMARKA
Avrupa Şampiyonası'nın ikinci gününde Hollanda ile Danimarka Metalist Stadı'nda kozlarını paylaşacak... 2012 Avrupa Şampiyonası finallerinin ikinci günü B Grubu ilk maçında turnuvanın favorilerinden Hollanda, Danimarka ile karşı karşıya geliyor. Metalist Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 19:00'da başlayacak. Karşılaşmayı Slovak hakem Damir Skomina yönetecek.

'PORTAKAL' SÜRPRİZ İSTEMİYOR
EURO 2012'nin favorileri arasında yer alan Hollanda, ilk maçında Danimarka ile karşı karşıya gelirken sürpriz yaşamak istemiyor.

Robin Van Persie, Arjen Robben gibi yıldızlarıyla dikkat çeken Hollanda'da savunma oyuncusu Joris Mathijsen'in sakatlığı sürüyor. Mathijsen'in yerine ise savunmada deneyimli oyuncu Wilfred Bouma'nın forma giymesi bekleniyor. Öte yandan Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt'ın da karşılaşmaya yedekler arasında başlaması ön görülüyor.

DANİMARKA'NIN İŞİ ZOR

Turnuvadaki ilk maçını Hollanda'ya karşı oynayacak olan Danimarka ise tam anlamıyla sürpriz peşinde.

Hollanda karşısında Danimarkar'nın en büyük kozları ise genç oyunculardan Cristian Eriksen, Nicklas Bendtner ve Simon Kjaer'in yanı sıra Dennis Rommedahl gibi deneyimli oyuncular da bulunuyor. Karşılaşma öncesinde Danimarka'da sakat oyuncu bulunmuyor.

MUHTEMEL 11'LER
HOLLANDA Maarten Stekelenburg Gregory van der Wiel John Heitinga Wilfred Bouma Jetro Willems
Mark van Bommel Wesley Sneijder Nigel de Jong Arjen Robben Robin van Persie Ibrahim Afellay

DANİMARKA Stephan Andersen Lars Jacobsen Simon Kjaer Daniel Agger Simon Poulsen Christian Eriksen
William Kvist Niki Zimling Michael Krohn-Dehli Nicklas Bendtner Dennis Rommedahl

STAT: Metalist Stadı
SAAT: 19.00
HAKEM: Damir Skomina (Slovakya)
YAYIN: TRT

WILLEMS REKOR KIRABİLİR
Euro 2012'de mücadele edecek milli takımların kadroları içinde en genç isim Hollanda milli takımı defans oyuncusu Jetro Willems oldu. 30 Mart 1994 doğumlu 18 yaşındaki oyuncu Hollanda'nın PSV Eindhoven takımında forma giyiyor. Willems sadece 2 kez Hollanda A Milli takımında forma giyerken, kupada oynarsa Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçecek. Açılış maçına göre 18 yaş 70 günlük olan Willems 24 gün sürecek kupada oynarsa, Belçikalı Enzo Scifo'nun 18 yaş 115 günlük iken Euro 84'de Yugoslavya maçında kırdığı rekorun sahibi olacak.

31. RANDEVU
Danimarka ile Hollanda takımları daha önce 30 kez karşı karşıya geldi. Hollanda 12 kez, Danimarka 8 kez kazanırken 10 maç berabere bitti. İki takım en son 2010 Dünya Kupası grup maçında karşılaşmış ve Hollanda Agger (kendi kalesine) ve Kuyt'un golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılmıştı. Bu maçta Hollanda'nın başında Bert Van Marwijk, Danimarka'nın başında Morten Olsen vardı. İki teknik adam Euro 2012'de de takımlarının başında göreve devam ediyor.