Meramlı Tekvandocular, 3 Dalda Türkiye Birincisi Oldu

Hatay ve Sivas'ta yapılan okullar arası tekvando şampiyonalarında, Meram Belediye Spor Kulübü sporcuları, genç erkekler, yıldız bayanlar ve yıldız erkekler kategorilerinde Türkiye birincisi oldu.

Hatay'da düzenlenen Okullar Arası Gençler Tekvando Şampiyonası'na 42 ilde 163 bayan, 257 Erkek olmak üzere toplam 419 sporcu katıldı.

Şampiyonada mücadele eden Meram Belediyesporlu Samet Gümüşel ile Mustafa Güler Türkiye birincisi olurken, Orhan Döğer de bronz madalya kazandı. Genç bayanlarda ise Maide Nur Uysal Türkiye üçüncüsü oldu.

Yıldızlar Tekvando Şampiyonası ise Sivas 4 Eylül Spor Salonu'nda yapıldı. Şampiyonaya, 45 ilden 200'ü bayan, 280'i erkek olmak üzere toplam 480 sporcu katıldı.

Meram Belediyesporlu tekvandocular, Sivas'ta Yıldız erkeklerde Enes Zıpır birinci, Furkan Çakır ise ikinci oldu. Yıldız bayanlarda Fatma Keleş Türkiye birincisi olurken, Ümmü Gülsüm Koçak da bronz madalya kazandı.

Meram Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Meram Belediye Spor Kulübü sporcularının bu sonuçlarla, genç erkekler, yıldız bayanlar ve yıldız erkekler kategorilerinde Türkiye birincisi olduğu kaydedildi.

Muhabir : İbrahim Yozoğlu

Yayıncı : Murat Aslan

Kaynak: AA