Gençlerbirliği Havuzda Madalyaları Süpürdü

Gençlerbirliği Yüzme Takımı, ilk kez katıldığı Yüzme Ligi’nde tarihi bir rekora imza attı.

Başkent temsilcisi, 26 sporcuyla mücadele ettiği Ankara Yüzme Ligi 2. ve 3. küme yarışlarında, 27 kulübü geride bırakarak, topladığı 67 madalyayla birincilik kürsüsüne çıktı.

Yüzme Ligi’ne ilk kez katılan ve 26 sporcuyla mücadele eden Gençlerbirliği Yüzme Takımı, Ankara Yüzme Ligi 2. ve 3. küme yarışlarında 27 kulübü geride bırakarak, 67 madalya kazandı ve birincilik kürsüsüne çıktı.

10 ile 17 arası yaş gruplarının mücadele verdiği yarışmalarda ekibimiz; 20 altın, 21 gümüş ve 26 bronz madalyayla topladı. Bu başarısıyla kulüpler düzeyinde 12765 puana ulaşan sporcularımız birincilik kupasını kaldırdı. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Beştepe Tesisleri’nde başarılı yüzücülerle bir araya geldi. Görüşmeye amatör branşlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Merdan Hürmeydan, Divan Kurulu Başkanı Hasan Şengel, amatör branşlar yetkilisi Cemalettin Sakallıoğlu hazır bulundu.

Cavcav, spor müsabakalarına katılan altı amatör branş arasında yüzme takımının çok kısa süre önce kurulmasına rağmen Ankara’da birincilik kürsüsüne çıkmalarının gurur verici olduğunu söyledi.

Yüzmenin son derece sağlıklı bir spor olduğunu dile getiren Cavcav, “Doktorlardan belki de en çok duyduğum tavsiye ‘yüzün’. Bu tavsiyeye uymaya çalışıyorum. Ama bu bir alışkanlık ve bu gibi alışkanlıklar küçük yaşta kazanılır” diye konuştu.

Cavcav, Gençlerbirliği’nin her ne kadar ismini futbolla duyuran bir kulüp olsa da yüzme gibi Ankaralı genç ve çocuklara faydalı branşlarda destek vermeye devam edeceklerini anlatarak, tek tek ilgilendiği genç yüzücülere, “Bu başarılı evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Hepsini kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.

CAVCAV: “SAYIN BAŞBAKANIMIZLA GÖRÜŞECEĞİM”

Minik yüzücülerin havuz talebine karşılık konuşan Başkan Cavcav, “Tesislerimizin arka bölümünde tahsis edilen bir arsa var. Alan, sit kapsamında olması nedeniyle çalışma yapamıyoruz. Araziye kendi olanaklarımızla yeni projeler yapmak arzusundayız. Bu sorunun çözümü için sporun içinden gelen Başbakanımız ile görüşüp, bize 49 yıllığına kiralanan bu arazi üzerindeki sorunu aşıp, sizlerinde arzuladığı içinde havuzu bulunan tesisleri yapmak istiyoruz. Söz veriyorum size burada bir yüzme havuzu yapacağım” cevabını verdi.

“BİZ BURAYI 49 SENELİĞİNE ALDIK AMA BİR ÇİVİ ÇAKAMIYORUZ”

Cavcav, 2 yıl önce hem Gençlerbirliği’ne hem Ankaraügücü’ne hem Hacettepespor Kulübü’ne Atatürk Orman Çiftliği arazisi içerisinde bulunan 65 bin metrekarelik arazinin 49 sene kullanma hakkıyla bedelsiz devredildiğini belirterek, “Burasının sit alanı olması nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı ile görüştüm fakat bir netice alamadım. Şimdi hem altyapımızdaki oyuncularımız hem de havuz isteyen genç evlatlarımız için devletten yardım almadan kendi imkanlarımızla bu tesisleri yapabilecek güçteyiz. Yeter ki ilgili olan başta Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘buraya bu tesisleri yapabilirsiniz’ talimatını versin. Biz burayı 49 seneliğine aldık ama bir çivi çakamıyoruz. Hiçbir şey yapamadığımız bir arazinin üzerinde maalesef bir tesis yapma olanağımız söz konusu değil. Bu nedenle 30 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan AK Parti İl Kongresi’ne ben de gideceğim ve fırsat bulursam Sayın Başbakanımıza bu maruzatımızı bildireceğim” ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarına ilişkin değerlendirme yapan Cavcav, “Kulübümüzün bütçesini sarsmayacak transferlerle bu sene geçen seneden daha iyi bir Gençlerbirliği izleteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Cavcav, konuşmaların ardından tek tek genç yüzücülerle ilgilenerek, tebrik etti ve başarılarının devamını diledi

Kaynak: İHA