Çek Cumhuriyeti'ni 4-1 Yenen Rusya Lider

EURO2012 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu'nda oynanan iki karşılaşma ile başlarken, günün son maçında Çek Cumhuriyeti'ni 4-1 yenen Rusya liderliği ele geçirdi.

Günün ilk maçında ise Polonya ile Yunanistan 1-1 berabere kaldı.Avrupa Futbol Şampiyonası’nın açılış maçında, ev sahiplerinden Polonya ile 2004 Avrupa Şampiyonu Yunanistan karşı karşıya geldi.Polonya, karşılaşmanın ilk yarısını Lewandowski'nin 17. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı. Yunanistan'dan Papastathopulos, 44. dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.Yunanistan, karşılaşmanın 51. dakikasında Salpingidis'in golüyle 1-1'lik beraberliği sağladı.69. dakikada Polonya kalecisi Szczesny, ceza sahasında Salpingidis'i düşürdü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Karagunis'in penaltı vuruşunda Polonya kalecisi Tyton topun ağlara gitmesini ve Yunanistan'ın öne geçmesini engelledi.Karşılaşma 1-1 sonuçlandı ve iki takım da şampiyonaya 1 puanla başladı.

RUSYA, ÇEK CUMHURİYETİ'Nİ FARKLI YENDİ

A Grubu'nun ikinci maçında ise Rusya, Çek Cumhuriyeti'ni 15 ve 79. dakikalarda Dzagoev, 24. dakikada Shirokov ve 82. dakikada da Pavlyuchenko'nun golleriyle 4 - 1 mağlup etti.Çek Cumhuriyeti'nin tek golünü ise 52. dakikada Pilar kaydetti.