Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Kalkavan Açıklaması

Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Çauykur Rizespor'da kulüp başkanı Metin Kalkavan, tesisleri ve kurumsal yapısı ile çoğu Süper Lig ekibinin dahi gıpta duyacağı bir yerde olduklarını belirtti.

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları AŞ ortakları ile kulübün yönetim kurulunun, İstanbul'da toplantı yaptığı, kulüp başkanı Metin Kalkavan'ın mali bilanço ve yönetim kurulu faaliyetleri hakkında bilgi verdiği bildirildi.

Açıklamada, Çaykur Rizespor Futbol Yatırımları AŞ ortaklarından onursal başkan Mehmet Cengiz ve Fenerbahçe eski başkanvekili Nihat Özdemir'in yönetim şekli ve elindeki olanaklar ile çok başarılı bir mücadele sergilediği, kulübün bu güne kadar yaptığı çalışmalarla kurumsal bir kimlik kazandığını ve başarının mutlaka geleceğini ifade ettikleri kaydedildi.

Kulübün borç batağından alınarak, kayyuma kalma tehlikesinin bulunduğu bir dönemde yönetime gelen Metin Kalkavan ve ekibinin yaptıkları özverili çalışmalar sonucu kulübün mali açıdan gerekli disipline getirilip, Bank Asya 1. Lig'de UEFA kulüp lisansı alan tek takım olma gururunu yaşattığı ifade edildi.

Açıklamada, Metin Kalkavan'ın şu ifadelerine yer verildi:

''Rize için hiçbir zaman görevden kaçmadım ve görevimin başındayım. Geçmiş yılların boşa geçmediğini göreceğiz. Bu sezon yönetim kurulu arkadaşlarımız ile Çaykur Rizespor'u hak ettiği yere çıkaracağız. Tesisleri ve kurumsal yapısı ile çoğu Süper Lig ekibinin dahi gıpta duyacağı bir yerdeyiz. Bize duyulan sonsuz güveni boşa çıkarmayacağız.''

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayıncı: Murat Kaban

Kaynak: AA