Başarılı Sporculara Madalya

Türkiye şampiyonaları ve okullararası spor yarışmalarında 20 ayrı branşta 59 Türkiye derecesi elde eden öğrencilere düzenlenen törenle madalya verildi.

Yarışlarda 13 birincilik, 16 ikincilik, 23 üçüncülük ve 7 dördüncülük alan öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda tören düzenlendi.

Elde edilen bazı başarıların toplumda paylaşıldığı ölçüde anlam taşıdığını söyleyen Vali Hüseyin Avni Coş, çok güzel dereceler elde eden öğrencilerin başarısıyla gurur duyduklarını kaydetti.

Gelecek vadeden gençlerin toplumun bütün kesimleri tarafından desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Coş, “İnşallah desteklenirse Adana’dan başarılı sporcuların çıkacağına ve derecelerin uluslararası yarışlara da yansıyacağına inanıyorum.” dedi.

Adana’da 123 bin lisanslı sporcunun olduğunu vurgulayan Vali Coş, “Bu çok önemli bir rakam. Bu yüzden kitle sporuna ağırlık vermemiz lazım. ‘Sağlam kafa, sağlam bedende bulunur’ atasözünün gereği olarak ve Atatürk’ün ‘Ben sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısını severim’ vecizesiyle işaret buyurduğu ilkeleri hiç unutmadan gençleri yetiştirmek, onları Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonalarında başarılı olmaları için desteklemek hepimizin boynunun borcudur.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, sporcuların aldığı başarılarla gurur duyduğunu söyledi.

Belediye olarak kültür, spor ve sanata destek vermeye devam edeceklerini belirten Aldırmaz, “Belediyemizin yaptığı 48 yüzme havuzu, 38 stat ve spor salonları gençlerimizin emrinde. Hükümetimizin de yapımına başlayacağı stadyum, spor salonu ve kapalı yüzme havuzu da altyapımızı daha da güçlendirecek.” dedi.

Daha sonra ödül törenine geçildi. Adana'nın gururu olan öğrencilere ödülleri Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet tarafından verildi.