TMOK, Sporda Sosyal Sorumluluk Ödülü'nü Turkcell'e Verdi

Olimpiyat Komitesi’nden Spor Genel Müdürlüğü ve Turkcell’e Sporda Sosyal Sorumluluk Ödülü verildi.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin (IOC) tüm dünyada düzenlediği ve ülkemizde Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi himayesinde gerçekleştirilen ‘Sporda Sosyal Sorumluluk’ ödülü, bireysel sporlara yaptığı katkılar nedeniyle Spor Genel Müdürlüğü ve Turkcell’in ortak projesi Geleceğe Koşanlar’a verildi.

Turkcell ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından ‘Fair Play Ödülleri’ çerçevesinde ilk kez düzenlenen ‘Sporda Sosyal Sorumluluk’ ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne üye olan 76 ülkede verilen ödül, Türkiye’de Turkcell ve Spor Genel Müdürlüğü’nün birlikte sürdürdüğü Geleceğe Koşanlar Projesi’ne verildi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler Ataköy Olimpiyat Evi’nde düzenlenen törende ödülü TMOK Onursal Başkanı Togay Bayatlı’nın elinden aldı.

2009 yılında hayata geçirilen Geleceğe Koşanlar Projesi, atletizm, yüzme, tenis, halter, kayak ve görme engelli bisikletin yer aldığı 6 bireysel spor dalında altyapıdan milli takım seviyesinde yaklaşık 2 bin sporcuya destek veriyor.

KORAY ÖZTÜRKLER: BU ÖDÜLDE EN BÜYÜK PAY SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN
Ödül töreninde konuşan Turkcell Kurumsal İletişim ve İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler şunları söyledi: “Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin ilk kez bu yıl başlattığı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin bizi layık gördüğü Sporda Sosyal Sorumluluk ödülünü almaktan onur duyuyorum. Ancak bu sadece Turkcell’in başarısı değil. Bu başarıda en büyük pay Geleceğe Koşanlar Projesi’ni birlikte hayata geçirdiğimiz ve büyük uyum içerisinde çalıştığımız Spor Genel Müdürlüğü’nün. O yüzden bu ödülü sadece Turkcell adına değil, her zaman yanımızda olan, desteğini her an hissettiren Spor Genel Müdürlüğü adına da alıyorum. Sayın Müdürümüz Mehmet Baykan’a ve proje kapsamındaki federasyonlara da katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Bu ödül ile Geleceğe Koşanlar projesini taçlandıran Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne ve Sayın Başkan Uğur Erdener’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizlere SGM ile işbirliğine devam ederek bireysel sporlara katkımızı artırarak sürdürme yolunda büyük bir motivasyon verdiler.”

MEHMET BAYKAN: BİREYSEL SPORLARIN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR
Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da projenin Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görülmesini şu sözlerle değerlendirdi: “Türk sporu artık dünya standartlarına ulaştı. Daha çok elit sporcu yetiştirip, uluslararası yarışmalarda daha çok başarı kazanıyoruz. 2009’dan beri Turkcell ile birlikte uyumlu bir şekilde sürdürdüğümüz Geleceğe Koşanlar Projesi, son yıllarda Türkiye’de bireysel sporların gelişimine önemli katkılar sağlamıştır. TMOK’un bu projeyi Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görmesinden büyük memnuniyet duyduk. Turkcell’e Türk sporuna vermiş olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bu tür projelerin özel sektörde faaliyet gösteren diğer kurumlara da örnek olmasını diliyorum. Bu proje kapsamında yer alan sporcularımızdan Londra Olimpiyatları’nda bizleri gururlandıracak başarılar bekliyoruz.”

GELECEĞE KOŞANLAR PROJESİ HAKKINDA
Kitleleri peşinden sürükleyen takım sporları kadar bireysel sporların da tanınması, gelişmesi ve daha fazla sporcunun olimpiyat hedefi ile yetişmesine duyulan önemli ihtiyaçtan yola çıkılarak, Spor Genel Müdürlüğü (SGM) işbirliği ile Geleceğe Koşanlar Projesi’ni geliştirildi. 2009 yılında temelleri atılan projenin amacı, bireysel dallarda Türk sporunu daha ileri taşıyacak ve ülkemizi yurtdışında başarı ile temsil edecek gençlerin yetişme ve gelişme süreçlerine destek verilmesi.

Proje kapsamında, Tenis, Halter, Kayak, Yüzme, Atletizm ve Görme Engelli Bisiklet dallarında, hem milli takımlara hem de milli sporcuların gelişme ve yetişme süreçlerine destek veriliyor. Ayrıca başarılı sporculara bireysel sponsorluk, milli takım sponsorlukları, ulusal ve uluslararası şampiyona sponsorlukları da Geleceğe Koşanlar Projesi kapsamında verilen destekler arasında yer alıyor. 2009 yılında altyapıdaki 200 gençle yola çıkan Geleceğe Koşanlar Projesi şu anda altyapıdan milli takıma kadar farklı seviyelerde 2 binin üzerinde sporcuya dokunuyor .