Cevdet Yıldız’dan Hazirun Tepkisi

Bursaspor’un 48. Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı Cevdet Yıldız, divana sunduğu aday listesindeki üyelerin hazirun listesinde olmadığı gerekçesiyle yedek üye bildirmesi isteğine tepki gösterdi.

Divan Başkanının listedeki sadece 7 kişinin seçilebileceğini belirtmesi üzerine söz alan Cevdet Yıldız, “Genel kurul hileli, hukuka gideceğiz.” dedi.

Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen genel kurula, aday listelerindeki eksikliklerin görüşülmesi ile devam etti. Divan Başkanı İlhan Parseker, divan kurulundan alınan listelerde İbrahim Yazıcı’nın listesinde eksik olmadığını, Cevdet Yıldız’ın listesinde ise seçilebilme hakkına sahip kişi kaldığını, geri kalan 35 kişinin hazirun listesinde görünmediğini dile getirdi. Parseker, Cevdet Yıldız’ı çağırarak listedeki eksiklikleri tamamlamasını istedi.Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu hakkında söz alan Bekir Bayırlı, Ertuğrul Sağlam ile tertemiz bir şampiyonluk yaşandığını ifade etti.

Gemliğe hiçbir Bursaspor yöneticisi ve futbolcusunun götüremedikleri eleştirisinde bulunan Bayırlı, şike olayları sırasında dik duran İbrahim Yazıcı’yı da tebrik etti. Madde hakkında konuşan diğer üyeler ise İbrahim Yazıcı ve Ertuğrul Sağlam’ı başarıları nedeniyle tebrik ederken, yönetim kurulu üyelerini eleştirdi.

Bazı yönetim kurulu üyelerinin yaptığı açıklamalar sebebiyle tepki gördüğünü belirten taraftarlar, bu üyelerin yönetim kurulundan çıkartılmasını istedi. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin, yeni yapılan stada ‘Timsah Arena’ ismini vermesi talep edildi.
Yönetim kurulu oy birliği ile ibra edildi. Ardından denetim kurulu ve tahmini bütçenin ibrası oy birliği ile kabul edildi. Bursaspor üyeliğinden çıkarılanlarla ilgili yönetim kurulunun yazısı doğrultusunda isimleri geçen taraftarlar kongre üyelerinin oyuna sunuldu. Sedat Topaloğlu ile aidatlarını zamanında ödemeyen 34 taraftarın üyelikleri oy çokluğu ile bitirildi. 34 üyenin içinde yer alan, Bursaspor’un önceki genel kurulunun tüzüğe aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvuran Recep Günay’ın da dernek üyeliği düşürüldü.

CEVDET YILDIZ: GENEL KURUL HİLELİ, HUKUKA GİDECEĞİZSöz alan başkan adayı Cevdet Yıldız, yapılan genel kurulun hileli olduğunu iddia etti. Yıldız, “Hileli bir genel kurul yaşıyoruz. 34 üyenin ihraç edilmesi mi doğrudur yoksa habersiz 3 bin üyeyi düşürmek mi doğru." diyerek şöyle konuştu:"Cevdet Yıldız’ın listesinde yer alanlar üye değil mi, hazirun listesinde yok, nerede, niye yazmadınız. 13/B fıkrasına göre ihraç kararı vereceğimiz üyelere kim ihraç edecek, üyelikleri bulunmayanlar. Ondan sonra deniyor ki ‘Bursaspor’un başı hukuk davalarından kurtulmuyor.’ Siz hukuku dolanırsanız hukuka gidecek insanlar, nereye gidecek. Bu üyeleri niye hazirun listesine yazmıyorsunuz. Niçin korkuyorsunuz. Bu genel kurula hile karışmıştır.”“SEÇİLMEK İÇİN ÇIKMADIK”Neden aday olduğunu açıklayan Yıldız, “Biz seçilmek için çıkmadık, yanlışları dile getirmek için çıktık." diyerek şöyle devam etti:"Biz Bursaspor herkese açık olsun istiyoruz. Küçük olsun bizim olsun anlayışı yanlış. Bu kulüpte bir onursal başkan olacaksa mevcut başkanın olması lazım. Neden Cavit Çağlar olsun. Başkan İbrahim Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Cavit Çağlar’ı genel kurul yapılanmasıyla çok iyi pasifize etti, tebrik ediyorum.”Cevat Yıldız’ın bu sözlerine Başkan İbrahim Yazıcı tepki gösterdi. Yıldız’ın sözünü kesen Divan Başkanı İlhan Parseker’in “Gündem maddesi ile ilgili konuşun” uyarısı yaptı.

Gündem maddesiyle ilgili konuştuğunu belirten Yıldız, “Bu madde burada görüşülemez, ihraç edilemez. Eğer böyle olursa hukuka gideceğiz, haberiniz olsun.” dedi.

Ardından kürsüden inen Cevdet Yıldız’a genel kurul üyeleri tepki gösterdi. Yıldız, oturduğu yere giderken Bursaspor Yönetim Kurulu üyeleri ile de kısa bir tartışma yaşadı.

2 BİN 34 ÜYENİN ÜYELİĞİ DÜŞÜRÜLDÜ13/B maddesindeki isimleri tek tek okutan Parseker, aidatını 2006 yılından bu yana ödemeyen kişilerin üyeliklerinin düşürülmesini genel kurulun oylarına sundu. Aidatlarını geç ödeyen 34 kişi ile birlikte toplam 2 bin 374 kişinin üyeliği 2 ret oyuna karşılık oy çokluğu ile düşürüldü.