Bursaspor'un 19 Milyon 22 Bin Lira borcu var

Bursaspor'un 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı. Toplantıda, kulübün 21 milyon 400 bin lirasının bulunduğu, kısa vadeli borcunun ise 19 milyon 22 bin lira olduğu bildirildi.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede, önce ''geçici divan kurulu'' seçimi yapıldı. Verilen önerge doğrultusunda başkanlığını İlhan Parseker'in yaptığı Sabri Ersavaş, Ertan Atan ve Ali Bocan'dan oluşan divan kurulu, oy birliğiyle seçildi.

Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından seçilen yeni geçici divan kuruluna, İbrahim Yazıcı ve Cevdet Yıldız'ın listelerini sundu. Cevdet Yıldız'ın listesinde hazirun listesinde olmayan 22, üyelikleri askıya alınan da 13 isim bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Şankaya, ''Tüzük gereği bununla ilgili kararı biz veremiyoruz. Bu iki listeyi de size taşımak zorunda kaldık'' dedi.

İlhan Parseker, listeyi inceledikten sonra gerekli açıklamayı yapacaklarını bildirdi.

-Cavit Çağlar'a ''Onursal Başkanlık'' unvanı verilmesi-

Divana 300 imzayla verilen, 2006-2010 yılları arasında aidatlarını ödemedikleri gerekçesiyle üyelikleri düşürülenlerin durumunun görüşülmesi ile eski bakanlardan ve Bursaspor başkanlarından Cavit Çağlar'a ''Onursal Başkanlık'' unvanın verilmesine yönelik önergelerin gündeme alınması, genel kurul üyelerinin oylarına sunuldu.

Oy çokluğuyla kabul edilen Cavit Çağlar'a ''Onursal Başkanlık'' verilmesi önergesine bazı kongre üyeleri, oylamanın doğru yapılmadığını öne sürerek itiraz etti.

Parseker, tepkiler üzerine, ''Bu oylama sadece iki konunun gündeme alınmasıyla ilgili. İtirazı olanlar konuyla ilgili söz alıp itirazlarını yapabilirler'' dedi.

Bir süre sonra tekrar söz alan Parseker, ''Eski bakanlardan ve Bursaspor başkanlarından Cavit Çağlar, beni aradı ve kendisine 'Onursal Başkanlık' unvanın verilmesiyle ilgili bilgisinin bulunmadığı söyledi.

Önergeyi veren arkadaşlar da bu önergeyi geri çekti. Cavit Çağlar'ın bugüne kadar kulübe çok ciddi katkıları olmuştur, bundan sonra da devam edecektir'' diye konuştu.

Gündeme ilişkin konuşmak isteyen kongre üyelerinin isimlerini yazdırmaları için genel kurula 5 dakikalık süre verdi.

-Faaliyet raporu-

Daha sonra Bursaspor Genel Sekreteri Recep Bölükbaşı, faaliyet raporunu okudu. Bursaspor'un 2009-2010 sezonunu şampiyon olarak bitirdiğini, aynı yıl ilk kez uygulanan ''fair-play'' şampiyonluğuna ulaştığını anlatan Bölükbaşı, şunları söyledi:

''2010-2011 sezonunu ise yaşanan talihsizlikler nedeniyle 3. sırada tamamladık. Bu seneyi ise 5. sırada bitirdik ve Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayarak UEFA Avrupa Ligi'nde Türkiye'yi temsil etme hakkı elde ettik. Ayrıca futbolcumuz Turgay Bahadır, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından, 'Sportif Davranış'' dalında 'Şeref Diploması'' ödülüne layık görülmüştür.''

Bölükbaşı, Bursaspor Kulübü'nün defter, bilanço ve tüm mali kayıtlarının bağımsız bir kuruluş tarafından denetlendiğini anlatarak, kulübün bankada 21 milyon 400 bin 317 lira 68 kuruşunun bulunduğunu, kısa vadeli borcunun ise 19 milyon 22 bin 511 lira 53 kuruş olduğunu belirtti.

-Cevdet Yıldız'ın listesindeki eksiklik-

İlhan Parseker, İbrahim Yazıcı ve Cevdet Yıldız'ın sunduğu iki listeyi de incelediklerini, İbrahim Yazıcı'nın listesinde sorun bulunmadığını, diğer aday Cevdet Yıldız'ın listesinde ise sadece 7 kişinin seçilme hakkına sahip olduğunu belirtti.

Cevdet Yıldız'ın listesindeki 35 kişinin hazirun listesinde görülmediğini ya da üyeliklerinin askıda olduğunu ifade eden Parseker, ''O yüzden Cevdet Yıldız'a rica ediyorum, seçim maddesine gelmeden önce listesindeki eksikleri tamamlasın'' dedi.

-Görüş ve öneriler-

Kongrenin ''görüş ve öneriler'' bölümünde söz alan Sabri Bayırlı, Gemlikli Bursaspor taraftarları olarak yönetimin kendilerine çok ilgisiz olduğunu belirtti.

Yaptıkları etkinlik ve hayata geçirdikleri projelere yöneticilerin gelmediğini ifade eden Bayırlı, ''Bursaspor bu yakın süreçte şampiyon olmuştur ancak maalesef yönetim kurulumuz küme düşmüştür'' dedi.

Üniversiteli Bursasporlular Derneği 2. Başkanı Onur Zerey ise 2006 yılında yapılan tüzük değişikliğine değindi.

Tüzüğün, ''Bursaspor Kulübü'ne Bursa dışındaki kulüp üyeleri üye olamaz'' maddesinin eklendiğini anımsatan Zerey, ''Ancak bu madde sadece 2006 yılından sonra üye olanlar için geçerli. Bu tarihten önce Bursa dışındaki kulüplere üye olanlar ne olacak'' diyerek tepkisini dile getirdi.

Daha sonra faaliyet raporu, gelir-gider tablosu, bilanço ve tahmini bütçe oy birliğiyle kabul edildi, yönetim kurulu ve denetleme kurulu oy birliğiyle ibra edildi.

-Önergenin görüşülmesi-

Bursaspor tüzel kişiliğine zarar verdiği ve aidatlarını ödemediği için 2 bin 374 üyenin durumu görüşmeye açıldı.

Konuyla ilgili söz alan başkan adaylarından Cevdet Yıldız, Bursaspor'un 48. Olağan Genel Kurul toplantısının ''hileli'' yapıldığını öne sürdü.

Üyeliklerinin düşürülmesi genel kurul gündemine alınan kişilerin isimlerinin, mevcut genel kurul hazirun listesinde yer almadığını vurgulayan Yıldız, ''Bu üyeliklerin genel kuruldan önce mi genel kuruldan sonra mı düşürülmesi doğru'' dedi.

Yıldız, listesinde yer alan tüm isimlerin, genel kurul üyesi ve çok iyi Bursasporlu olduğunu anlatarak, ''Üye kabulü ve üye ihracı genel kurul tarafından yapılır. Eğer genel kurula saygımız varsa bunu uygulayın. Neden ihraç ediyorsunuz- İhraç etmeden önce de hazirun listesine yazmıyorsunuz, birinden mi çekiniyorsunuz- Yargıtay 7. Dairesi'nin kararı açık, 'üyelikleri devam ediyor' diyor. Genel kurula hile karışmıştır. Seçilmek için çıkmadık, yanlışları dile getirmek için çıktık'' diye konuştu.

Cavit Çağlar'a ''Onursal Başkanlık'' unvanı verilmesi için sunulan ancak daha sonra geri çekilen önergeyle ilgili de konuşan Yıldız, ''Eğer 'Onursal Başkan' olacaksa mevcut başkan İbrahim Yazıcı'nın olması lazım. Sayın Başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Cavit Çağlar'ı, genel kurul yapılanmasıyla çok güzel pasifize etti, tebrik ediyorum'' görüşünü iletti.

Yıldız'ın konuşmasının ardından, üyeliği Bursaspor'un tüzel kişiliğine zarar verdiği gerekçesiyle yönetim kurulu tarafından düşürülen Sedat Topaloğlu ve aidatlarını ödemedikleri gerçekçesiyle son dönemde üyelikleri düşürülen 34 kinin de aralarında bulunduğu, 2006 yılından 2011 yılına kadar aidatlarını ödemedikleri için üyelikleri yönetim kurulu kararıyla düşürülen 2 bin 374 kişinin ismi tek tek okundu.

Bu kişilerin üyeliklerinin düşürülmesiyle ilgili karar, genel kurul tarafından oy çokluğuyla onaylandı.

Kaynak: AA