Adnan Polat Hakim Karşısına Çıktığı İlk Celsede Beraat Etti

Eski Galatasaray spor kulübü başkanı Adnan Polat hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada beraat etti.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Güveni kötüye kullanmak” suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlanan Polat duruşmada verdiği ifadesinde “ Neden burada olduğumu anlamış değilim. Tek başıma imza yetkimde yoktu. Şikeye adımız karışmadı” dedi.

İstanbul 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya sanık Polat koridordan salona bir grup taraftarın alkışları ve ‘büyük başkan’ şeklindeki tezahüratları eşliğinde girdi. Duruşmanın başlamasının ardından Fenerbahçe Spor Kulübü’nün celse arasında müdahillik talebinde bulunduğunu hatırlatarak Polat ve vekillerine söz konusu talebe ilişkin görüşlerini sordu. Polat Fenerbahçe spor kulübünün müdahillik talebin reddedilmesini isterken Polat’ın avukatları ise Fenerbahçe Spor Kulübü’nün müdahillik talebinin haklı gerekçelere dayanmadığından reddedilmesini talep etti.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün müdahillik talebinin mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından duruşmada Polat’ın savunmasına geçildi.Duruşmada hakimin 1999 yılına ilişkin bir sabıkasının bulunduğunu hatırlatması üzerine Polat “ Galatasaray’ın bir şampiyonluğun kutlanması sırasında Ali Sami Yen Stadına aslan getirilmesine atıfta bulunarak “Stada aslan getirmiştik” dedi.

Polat’ın bu ifadesi salonda gülüşmelere neden oldu.

Polat’a hakkındaki suçlamaları hatırlatan hakim Erdoğan Ayata, 2006 yılında futbolcu Song’a ödendiği belirtilen 1 milyon doların makbuzlandırılmadığını söyledi.

5 sayfalık yazılı savunmasını mahkemeye veren Polat, 1992-1996 yılları arasında kulüpte başkan yardımcılığı yaptığını belirtti.

O dönemde kulübün maddi sıkıntıda olduğunu ifade eden Polat, daha sonra bu durulu düzelttiklerini söyledi.

2006 yılında merhum Özhan Canaydın’ın talebi üzerine tekrar yönetime girdiğini anlatan Polat, “Kulüp yine maddi sıkıntıdaydı. Hacizler ve icra takipleri vardı. Fenerbahçe ile yarış vardı. 14 Mayıs’ta şampiyon olduk. Bir ay dinlendim. O dönemde Canaydın başkan ben yardımcıydım. Tek başıma kulüpten para almaya yetkili değildim. Neden buradayım anlamıyorum.” dedi.

O dönemde Galatasaray’da oynayan Song ile sözleşme yaptıklarını belirten Polat, “Bu anlaşmanın dışında bilgim yok. Maliye, İçişleri Bakanlığı, uluslararası kuruluşlarca denetimler yapıldı. Eksiklik olsaydı görülürdü. Genel kurulda da ibra edildik” diye konuştu.

Şike konusuna değinen Polat, “2008 yılından 2011 Mayıs ayına kadar başkanlık yaptım. Bıraktıktan bir süre sonra şike olayı patlak verdi. Burada bir çok kulübün ismi geçmesine rağmen Galatasaray’ın adı karışmamıştır” ifadelerini kullandı.

Polat, Bülent Tulun tarafından yazıldığı belirtilen mektubun da kendisine ulaşmadığını savundu.

Duruşmada daha sonra Galatasaray Spor Kulübü eski sportif Direktörü Bülent Tulun, Polat’ın şöförü Mustafa Karasakal ve Erdal Aslan tanık olarak ifade verdi.

Tanık olarak dinlenen Bülent Tulun, 1 milyon dolarla ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

Tulun, söz konusu paranın ödendiği iddia edilen Song’un geldiği günden itibaren kulübe mali yönden problem olan bir oyuncu olduğunu söyledi.

Daha önceki 1 buçuk milyon dolar ile ilgili Polat’a mektup yazarak serzenişte bulunduğunu ifade eden Tulun, “Bu paranın da makbuzları çıktı zaten. Muhasebeden duymuştum, bu parayı elden Polat’ın şoförü almış. Paranın başka amaçla kullanıldığını düşünmüyorum. Sadece usule ilişkin tepkim oldu. Futbolculara ödendiğini daha sonra öğrendim, makbuzu da gördüm.” şeklinde konuştu.

Tanık ifadelerinin ardından söz alan Polat’ın avukatları ise tanık ifadeleri ve dava dosyasına gelen raporlara katıldıklarını belirtti.

Polat’ın mağdur olması gerektiğini ifade eden avukatlar, “Dosyada hiçbir delil yok. Tüm denetimlerden geçmiş bir dernek orası. Bakkal dükkanı değil” dedi.

Polat hakkındaki iddialar özel yetkili savcılıkça yürütülen şike soruşturmadan ayrılmıştı. Dosyadaki suç iddiaları örgüt kapsamında olmadığı gerekçesiyle görevsizlikle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti. Galatasaray’ın şampiyon olduğu 2006 yılında ligin son haftasında Denizlispor-Fenerbahçe maçında Denizlispor’a 1 milyon dolar teşvik gönderildiği iddia edilmişti. Düzenlenen iddianamede Polat hakkında 7 yıl hapis talebiyle dava açılmıştı .

Kaynak: İHA