Adana Demirspor, Taraftarının Önünde Şampiyonluğu Kutladı

Sekiz yıl aradan sonra Bank Asya 1. Lig'e yükselerek kente bayram coşkusu yaşatan Adana Demirspor, 5 Ocak Stadyumu’nda düzenlenen şampiyonluk kutlamasında sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

Spor Toto 2. Lig Play-off müsabakalarında birinci olarak 8 yıl aradan sonra yeniden Bank Asya 1. Lig'e yükselen Adana Demirspor başarısını, 5 Ocak Stadı'nda düzenlenen törenle kutladı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği ve akşam saatlerinde başlayan kutlamalarda şampiyon kadro ve teknik ekip, şampiyonluk coşkusunu taraftarlarla birlikte doyasıya yaşadı. Yaklaşık 10 bin Adana Demirspor taraftarının doldurduğu 5 Ocak Stadı'nda gerçekleştirilen ‘meşale’ ve ‘havai fişek’ şovları gökyüzünü adeta aydınlattı.

Şampiyonluğu getiren oyuncuların sahaya tek tek çağırılmasıyla başlayan kutlama etkinliklerinde, başarının en büyük mimarı Teknik Direktör Ercan Albay’ın sahaya inmesiyle birlikte büyük bir coşku yaşandı.

Törende konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni coş, “Adana Demirspor’un çok değerli mensupları ve bu camianın yiğit insanları olduğu müddetçe, bu takımın amaçlandığı gibi Süper Lig’e çıkacağına inancım tam” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz da, takımı başarıya götüren süreçte sağlanan birlik ve beraberliğin sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Bu anlamlı şampiyonlukta emeği geçen yönetimi, futbolcuları ve mavi şimşekleri kutluyorum” diye konuştu.

Adana Demirspor Kulüp Başkanı Mehmet Gökoğlu ise, “2004 yılından bu yana hakkettiğimiz yer olmayan 2. Lig’den çıktığımız için en az sizler kadar mutluyum. Adana Demirspor’umuza layık olmayan Bank Asya 1. Ligden de kısa sürede hak ettiğimiz Süper Lig’e çıkacağımıza inancımız tam. Adana Demirspor taraftarı asla yılmaz, yılmadan da bu mücadeleye devam edeceğine, zafere doğru yürüyeceğine yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kurulan platformda Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz, teknik heyet ve futbolcular şampiyonluk kupasını beraber kaldırdı. Kupanın ardından başlayan havai fişek gösterisi ve taraftarların şovları renkli görüntülere sahne oldu. Sonrasında futbolcuların söylediği marşlara binlerce taraftarın oluşturduğu koro eşlik etti.

Kutlama programı Haluk Levent’in verdiği konser ile devam etti .

Kaynak: İHA