Abdullah Avcı: Hollanda Maçı 5 Maça Bedel Olacak

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 2014 Dünya Kupası eleme grubundaki Hollanda ile yapılacak karşılaşmanın, oynadıkları 5 hazırlık maçına bedel olacağını söyledi.

A Milli Futbol Takımı’nın Ukrayna’yı 2 – 0 yendikleri maçın ardından teknik direktör Abdullah Avcı, düzenlediği basın toplantısında sahanın içinin konuşulmadığı bir dönemde oyuncularının sorumluluk aldığını dile getirdi.Futbol severlerin, tamamen sahaya bakacağı ve keyif alabileceği, iştah ve arzu ile oynayan bir takıma da destek verebileceğini düşündüklerini kaydeden Abdullah Avcı, “İnsanlara, oyununu sevdirmek, onları odaklamak gibi benim, ekibimin ve oyuncularımın sorumlulukları vardı.” şeklinde konuştu.

İnanılmaz bir oyuncu grubuyla çalıştığını aktaran Avcı, “Son derece uyumlu, sahanın içinde ve dışında beraber hareket etmeye çalışan bir takım. Oyun anlamında her şey dört dörtlük değil; bir takım eksiklerimiz var. Bunları konuşmamız ve çalışmamız gerekiyor.“ ifadelerini kullandı.Avcı, özellikle tespit ettikleri eksikleri çalışacaklarını belirterek, “Son maçlar kulüp takımlarında da sıkıntılı olur; ama bugün oyuncular son derece konsantre oldular. Oyunun başından sonuna kadar topa sahip olup çok doğru işler yapmaya çalıştılar. Ve bunun karşılığında da 2 – 0’lık bir skor ve keyifli bir oyun ortaya koydular.” şeklinde konuştu.

5 maç sonunda 4 galibiyet ve bir mağlubiyet aldıklarını hatırlatan Avcı, “Sonuçlar benim için hiç önemli değil; özellikle 2014 Dünya Kupası elemelerini hedeflerken çok doğru adımlar atıldı. Oyuncularımın ayaklarına ve yüreklerine sağlık. Hepsine teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Abdullah Avcı, Türk futbolundaki kaos ortamının grup elemelerindeki ilk maç olan Hollanda karşılaşmasında futbolcuları etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya ise “Futbol çok güzel bir oyun. Futbol bir aşk. Bu oyuncular bunun sorumluluğunu biliyorlar. Bir sene süren sıkıntılı sürecin arkasında, hazırlık maçlarını bir grup maçı oynar gibi oyuna konsantre oldular. Hollanda maçından evvel de Ağustos’un 15’nde Avusturya ile son hazırlık maçımız olacak. Ben bu şeyin olacağını düşünmüyorum. Aile ortamı çok iyi. Öyle bir maç oynayacağız ki 5 maça bedel bir maç oynayacağız. Bütün oyuncularımızın oraya odaklanacağını düşünüyorum.“ cevabını verdi.

Türkiye’nin Portekiz ve Ukrayna galibiyetlerinin ardından, 2012 Avrupa Şampiyonası’nda olsaydı neler yapacağı yönünde düşüncesinin olup olmadığı sorulan Avcı, şöyle konuştu: "Orada olmanın hesabını hiçbir zaman yapmadık. Çünkü bir gerçek vardı; Hırvatistan maçından sonra bizim 2014 gibi bir hedefimiz oluştu. Biliyorsunuz biz ülke, olarak katıldığımız turnuvalarda her zaman farklı sesler getirdi. Tabii ki orada olsak daha farklı olurdu. Ama şu anda onun hesabını değil; özellikle 2014’e nasıl gideriz; ondan sonra 2016’da nasıl bulunuruzun hesabını yapmak daha doğru olur.”