19 Mayıs'ta Bilek Güreşi

Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde bilek güreşi müsabakaları düzenlendi.

19 Mayıs İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi ve Bilek Güreşi Federasyonu işbirliğiyle 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde bilek güreşi müsabakaları düzenlendi.

Müsabakalara İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Yaman, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Ekibi Proje Sorumlusu ve Bilek Güreşi Federasyonu As Başkanı Murat Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’nden Abdullah Çilesiz ve Türkiye bilek güreşi şampiyonu Rahman Kaya ve 19 Mayıs Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

19 Mayıs Anadolu Lisesi bahçesinde yapılan müsabakalarına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Türkiye bilek güreşi şampiyonu Rahman Kaya’nın hakem olarak katıldığı müsabakalara Hasköy Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan iki bilek güreşçi öğrenci de eşlik etti. Bileğine güvenen erkek ve kız öğrenciler hem kıyasıya yarışarak eğlendi hem de bilek güreşi kurallarını en yetkin ağızlardan dinleme ve öğrenme fırsatı buldular.

19 Mayıs Anadolu Lisesi öğrencileri bilek güreşiyle ilgili merak ettikleri hususları As Başkan Murat Öztürk’e ve Rahman Kaya’ya sorarak bilgi aldılar. Rahman Kaya öğrencilerin sorularıyla yakından ilgilenerek onların meraklarını giderdi. Büyüklerde üç senedir şampiyonalara katılıp sayısız birincilik kazandığını, başarı için her alanda olduğu gibi sporda da düzenli çalışmanın şart olduğunu dile getirdi.

Bilek Güreşi Federasyonu As Başkanı Murat Öztürk, “Bilek güreşi, toplumun her ferdini bütünleştiren engelli ve engelsiz kişilerin aynı anda müsabaka yapabileceği bir spor dalıdır. 19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde çok yetenekli öğrenciler görüyorum. Okulunuzda bilek güreşi takımının kurulması durumunda gereken her türlü ihtiyaçları karşılamaya hazırız” dedi.

19 Mayıs Anadolu Lisesi Okul Müdürü Şinasi Aksan, “İlçemizde ilk defa okulumuzda bilek güreşleri müsabakaları uluslararası standartlarda düzenlendi.

Öğrencilerimiz uluslararası normlara uygun bir masada bilek güreşi yapma fırsatı buldu. Önümüzdeki sene okulumuzu temsilen bilek güreşi takımının kurarak müsabakalara katılacağız” diyerek Bilek Güreşi Federasyonu As Başkanı Murat Öztürk’e, şampiyon Rahman Kaya’ya ve İlçe Milli eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi’ne teşekkür etti.

19 Mayıs Anadolu Lisesi’nde yapılan müsabakalarda erkeklerde, 10-B sınıfından Selim Çalışkan birinci, 11-B sınıfından Samet Kaan Uysal ikinci, yine aynı sınıftan Fatih Altay üçüncü oldu. Kızlarda ise 11-B sınıfından Öznur Bal birinci, 11-C sınıfından Kübra Köroğlu ikinci, 10-C sınıfından Nur Kelsoy üçüncü oldu .

Kaynak: İHA