Sanatçılardan Olimpiyatlara Övgü: Gurur Duyduk

Uluslararası Türkçe Derneği tarafından bu yıl "İnsanlık El Ele" temasıyla düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları'nın Bursa’da bayram havası estirdi.

Bursa Atatürk Stadı'nda düzenlenen şöleni yaklaşık 30 bin Bursalı ellerinde Türk bayrakları ile takip etti. Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrenci katılımı ile düzenlenen olimpiyatlarda finali öncesi Bursa’ya gelen 25 ülkeden 65 öğrenciyi sanatçılar da takip etti. Olimpiyat buluşmasını tribünde takip eden sanatçılar, dünyanın en güzel dilini dünya çocuklarını öğreten öğretmenlere teşekkür etti. Programda emeği geçenleri kutlayan sevilen sanatçı Seyyal Taner, “Olimpiyatlar için Bursa’ya geldik. Bursa’da Türkçe olimpiyatlarının bu güzel finalindeyiz. Türkçe’nin bu kadar yaygın konuşulması çok gurur verici. Türkçe dünyanın en güzel dili bence, keşke bütün dünya Türkçe konuşsa da kavga bitse. İlk defa katılıyorum.” dedi.

Sevilen oyuncu Tuncer Salman da, “Ben ilk defa katılıyorum, dilimizin dünya çocukları tarafından kullanılması beni gururlandırıyor. Daha önce televizyondan seyrettim. Özellikle Pakistanlı bir çocuğun Ahmet Kaya şarkısı söylemesi beni gururlandırdı. Güzel bir organizasyon emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eski ünlü futbolcu ise Tanju Çolak ise “10 yıllık bir organizasyon, 10 yıl önce 17 ülkenin katılımı ile başlayıp 10 yılda 135 ülkenin katıldığı bir olimpiyat. Bu coşku çok güzel yaşanıyor. Kazanmaktan çok kaynaşmanın daha çok öne çıktığı bir durum. Emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. Her organizasyona giden ve hassasiyetle üzerinde duran ve Türkçe'yi en güzel konuşan devlet adamı Bülent Arınç’a da teşekkür etmek lazım. Onun da hassasiyeti ile bu proje daha da büyüdü. İnşallah her geçen günde bu proje büyüyecek. 1500 çocuğa hoş geldin diyorum. İnşallah sporda da 2020 olimpiyatını biz alırız.” dedi.

Adanalı Dizisinde ‘Fiko’ karakterini canlandıran sevilen sanatçı Umut Oğuz ise “Atatürk’ün bize en güzel emanetlerinden birisi Türkçe’ye sahip çıkan bu organizasyonu takip ediyorum. Hele ki günümüzde gençlerin dilimsizi özellikle sanal alemde deforme ettiği bir dönemde yabancı ülkelerde çocukların ve genç kardeşlerimizin gelip burada dilimizi konuşması Türkçeye sahip çıkmaları bizi ekstra mutlu ediyor. " diye konuştu.