Extreme Saılıng Serıes Yarışlarının Programı Belli Oldu

İstanbul Ahırkapı’da bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Extreme Sailing Series yelken yarışlarının programı belli oldu.

Denizde yapılan Formula 1 olarak nitelendirilen ESS’de 6 ülkeden 8 takım mücadele ediyor. Hava şartlarına göre günde en az 5 en fazla 10 yarışın yapılacağı Extreme Sailing Series, 7 Haziran Perşembe günü saat 14.00’de Ahırkapı sahilinde başlayacak. 8 Haziran Cuma saat 11.30’da Ahırkapı’daki etkinlik alanında yapılacak basın toplantısının ardından 14.00’de başlayacak yarışlarda medya mensupları ve VIP konuklar dünyanın en ünlü yelkencileri ile birlikte 6. Adam olarak mücadele edecekler.

9 Haziran Cumartesi günü saat 10.00’da Ahırkapı’da başlayacak yarışta tekneler bu kez kozlarını İstanbul Boğazı’nda paylaşacaklar. Boğaz yarışının ardından Ahırkapı’ya dönecek olan tekneler 14.30’da tekrar yarışmaya başlayacaklar. Extreme Sailing Series İstanbul etabı 10 Haziran Pazar saat 14.00’de başlayacak final yarışmalarıyla son bulacak.

İstanbul’dan sonra Portekiz’in Porto kentinde 5-8 Temmuz tarihlerinde yapılacak yarışlarla devam edecek olan ESS, daha sonra sırasıyla İngiltere’nin Cardiff, İtalya’nın Trapani, Fransa’nın Nice kentindeki mücadelelerin ardından Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde son bulacak .

Kaynak: İHA