Bilecik'te ''Halı Saha Dostluk Turnuvası''

Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele müesseseler ve kurumlar arası ''Halı Saha Dostluk Turnuvası'' başladı. Dört gruptan oluşan turnuvaya 19 takım katıldı.

A grubunda Adliye, Cezaevi, Çevre Şehircilik, Esnaflar ve Sançim, B grubunda Eğitimciler Derneği, PTT, Orman İşletme, İl Özel İdare ve Bankalar Birliği, C grubunda Valilik, Defterdarlık, Gençlikspor, Osmangazi Edaş ve Demisaş, D grubunda Sağlık, Beygaz, Arslan Aliminyum ve Cam İş takımları yer alıyor.

Gençlikspor Halı Sahası'nda ilk vuruşu yaparak turnuvayı başlatan Vali Yardımcısı Hasan Kayhan, uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadelenin süreklilik arz ettiğini belirterek, yeni doğan çocukların kısa bir sürede uyuşturucu maddenin hedefi haline gelebileceğini kaydetti.

Uyuşturucu ve alkol bağımlılığıyla mücadelenin bitemeyeceğini ve her platformda sürekli olması gerektiğinin altını çizen Kayhan, şöyle konuştu:

''Bağımlılıkla mücadele konusunda farkındalık artırıcı bir program olarak Valiliğimizce bağımlılıkla mücadele müesseseler ve kurumlar arası halı saha futbol turnuvası düzenlemiştir. Müsabakalar Herkes İçin Spor Federasyonu lisansıyla oynanacaktır. İnsanların dinamiğin, düşüncelerini yok eden, sağlıklı düşünme ve hayatını sekteye uğratan, kullanan kişinin kendine, ailesine, çevresine, ülkesine ve insanlığa zararlı hale getiren her türlü madde bağımlılığına karşı mücadele etmek, projeler geliştirmek, görevimiz. Toplumun bütün kesimlerini duyarlı olmaya davet ediyoruz. Turnuvaya katılan tüm müessese ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum.''

Kayhan, gençlere de seslenerek, ''Hayatta her şey denenmek zorunda değildir. Ayrıca kullanımı güvenli hiçbir madde yoktur. Geleceğinizi uyuşturmayın. Başkasının oyuncağı olmayın. Esir olmayın, özgürleşin'' dedi.

Yapılan ilk maçlarda Esnaflar takımı, Sançim takımını 8-0 yenerken, Adliye takımı da Çevre Şehircilik takımıyla 1-1 berabere kaldı. Dört grupta mücadele edecek takımlar grup maçlarının ardından grup birinci ve ikincilerin çapraz eşleşme ve elemelerden sonra iki takımın finale kalacağı kaydedildi .

Kaynak: AA