Domaniç'te Baş Pehlivan Ümit Balta Oldu

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen tarihi 653. Domaniç yağlı pehlivan güreşleri ebe çamlığı güreş alanında yapıldı.

Tarihinin Kırkpınar'dan daha eski olan Domaniç yağlı pehlivan güreşlerine yoğun ilgi vardı.Güreşlere toplamda 150 pehlivan katılırken toplam dağıtılan ikramiyenin de 20 bin TL olduğu açıklandı.

Güreş alanına gelen protokole ve güreşçilere yöresel gözleme ve ayran ikram edildi.Güreşlere giriş ücreti alınmaması güreşlere seyirci katılımını arttırdı.

653. Domaniç güreş ağalığını ise bu yıl 15 Bin TL vererek Bursa Kütahyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Baş Müşaviri Beyhan Gündüz Domaniç aldı.Güreşlerde ise Başpehlivan rakibi Cengiz Demir'i finalde yenen Ümit Balta oldu.

Başpehlivan Ümit Balta'ya madalyasını Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe verdi. Ümit Balta'nın Belediye başkanı Yakup Yardımcıya, "Başkanım bu seneyle beraber 6. Domaniç baş pehlivanı oldum. Artık seneye bir kemer isterim." demesi izleyenleri güldürdü. Başkan Yardımcı ise kemeri seneye vereceğinin sözünü verdi.Güreşlere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Prof. Dr. İdris Bal, Vural Kavuncu ile AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve teşkilat üyeleri katıldı .