A Milliler Özel Maçta Yarın Ukrayna İle Karşılaşacak

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında yurt dışında kamp yapan A Milli Futbol Takımı beşinci ve son hazırlık maçında yarın Ukrayna ile karşılaşacak.

Almanya'nın Ingolstadt şehrindeki Audi Sportpark Stadı'nda oynanacak ve TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Michael Weiner, Holger Henschel ve Chiristoph Bornhorst hakem üçlüsü yönetecek. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Lüksemburglu Laurent Kopriwa. Karşılaşma TRT Spor ve Lig TV'den de naklen yayınlanacak. Milliler, Ukrayna maçı hazırlıklarını bugün maçın oynanacağı Audi Sportpark Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı. A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, 20 Mayıs'ta başlayan kamp değerlendirmesini Ukrayna maçının ardından düzenleyeceği basın toplantısı ile yapacak.Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetimindeki A Milli Takımımızın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Volkan Demirel, Fehmi Mert Günok (Fenerbahçe), Cenk Gönen (Beşiktaş).
Defans Oyuncuları: Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Egemen Korkmaz (Beşiktaş), Semih Kaya (Galatasaray), Serdar Kurtuluş (Gaziantepspor), Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor), Ömer Toprak (Bayer 04 Leverkusen).
Orta Saha Oyuncuları: Caner Erkin (Fenerbahçe), Selçuk İnan, Engin Baytar (Galatasaray), Nuri Şahin, Hamit Altıntop (Real Madrid), Arda Turan, Emre Belözoğlu (Club Atletico de Madrid), Gökhan Töre (Hamburger SV), Mehmet Topal (Valencia), Sercan Sararer (Greuther Fürth).
Hücum Oyuncuları: Mustafa Pektemek (Beşiktaş), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Tunay Torun (Hertha Berlin) Umut Bulut (Toulouse).Teknik Direktör Oleg Blokhin yönetimindeki Ukrayna Milli Takımı'nın kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:
Kaleciler: Andriy Piatov (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Horiainov (Metalist Kharkiv), Maksym Koval (Dinamo Kiev).
Defans Oyuncuları: Yaroslav Rakytsky (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Kucher (Shakhtar Donetsk), Viacheslav Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Taras Mykhalyk (Dinamo Kiev), Yevhen Khacheridi (Dinamo Kiev), Bohdan Butko (Illichivets Mariupol), Yevhen Selin (Vorskla Poltava).
Orta Saha Oyuncuları: Oleksandr Aliyev (Dinamo Kiev), Denys Harmash (Dinamo Kiev), Oleh Husiev (Dinamo Kiev), Andriy Yarmolenko (Dinamo Kiev), Yevhen Konopolianka (Dnipro Dnipropetrovsk), Ruslan Rotan (Dnipro Dnipropetrovsk), Serhiy Nazarenko (Tavriya Simferopol), Anatoliy Tymoshchuk (Bayern Münih).
Hücum Oyuncuları: Artem Milevsky (Dinamo Kiev), Andriy Shevchenko (Dinamo Kiev), Marko Devic (Shakhtar Donetsk), Yevhen Selezniov (Shakhtar Donetsk), Andriy Voronin (Dinamo Moskova).UKRAYNA'YI 5 MAÇTA 3 KEZ YENDİK5 Haziran'daki rakibimiz Ukrayna ile bugüne dek 3'ü özel 5 maç yaptık ve 3 kez kazanırken, 1 beraberlik, 1 de yenilgi aldık. Ukrayna ağlarına bıraktığımız 7 gole karşılık kalemizde 5 gol gördük. Ukrayna ile ilk temasımız 1996'nın Mayıs ayında, Euro 96 hazırlıkları çerçevesindeki özel maçta gerçekleşti. Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan maçta Shevchenko'lu Ukrayna'yı Hakan Şükür, Faruk Yiğit ve Tugay Kerimoğlu'nun golleriyle 3-2 yenmeyi başardık. Ukrayna karşısındaki tek yenilgimize ise 2006 Dünya Kupası elemelerinde 2004'ün Kasım ayında 3-0'la uğradık. Şükrü Saracoğlu'ndaki o ağır yenilginin hesabını, Kiev'deki rövanşta Tümer Metin'in golüyle 1-0 kazanarak kapattık. 2009'un Ağustos ayında yine Kiev'de oynadığımız son maçta da Ukrayna'yı Tuncay Şanlı, Servet Çetin ve Hamit Altıntop'un golleriyle 3-0'lık yenilgiye uğrattık.Ukrayna futbolu günümüzde çok parlak bir grafik çizmese bile geçmişte Sovyet futbolunun temelini onların oluşturduğunu söylemek hiç de abartılı olmaz. Dinamo Kiev ekseninde, Valery Lobanovski önderliğinde Sovyetler Birliği futbolunun lokomotifi olan Ukraynalılar, aynı başarıyı bağımsızlığın ardından ortaya çıkan yeni dönemde gösteremedi. 1994 Dünya Kupası elemelerinden itibaren mücadele ettikleri büyük arenada sadece 2006 Dünya Kupası'na katılıp çeyrek final oynadılar. Avrupa Şampiyonası finallerinde ise ilk kez Polonya ile birlikte ortaklaşa ev sahipliği yapacakları Euro 2012'de boy gösterecekler. Millî takım kadrolarının hemen hemen tümü kendi liglerinde top koşturan oyuculardan oluşturuyor. Bayern Münihli Anatoly Tymoschuk'un yanı sıra Dinamo Moskovalı golcü Andriy Voronin ve Spartak Moskova'nın kalecisi Andriy Dikan, ülke dışında ter döken oyuncuları. 1976 doğumlu Andriy Shevchenko da ülke futbolunun hâlâ sahalardaki en büyük efsanesi olarak futbol hayatının son demlerini Dinamo Kiev'de geçiriyor.Türkiye-Ukrayna A Millî Maçları01.05.1996 Türkiye 3-2 Ukrayna (Özel Maç)
12.02.2003 Türkiye 0-0 Ukrayna (Özel Maç)
17.11.2004 Türkiye 0-3 Ukrayna (Dünya Kupası 2006 Grup Eleme)
07.09.2005 Ukrayna 0-1 Türkiye (Dünya Kupası 2006 Grup Eleme)
12.08.2009 Ukrayna 0-3 Türkiye (Özel Maç)