Safranbolu’da Off -Road Heyecanı

Türkiye Off-Road Şampiyonası'nın 3. ayak yarışları Karabük'ün Safranbolu ilçesinde start aldı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu organizasyonunda ve Karadeniz Off-Road Kulübü ev sahipliğindeki yarış, belediye önünden başladı.

Yarışmanın ilk gününde özel dizayn edilmiş 4x4 araçlarla 13 pilot, 57 kilometre uzunluğundaki mukavemet ve orman etabında mücadele etti.

Yarın Safranbolu Kent Ormanı'nda özel olarak hazırlanan seyirci parkurunda devam edecek olan yarışta, yarışmacılar 3 etabı 3'er kez geçerek bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele edecek.

Yarış startında gazetecilere açıklamalarda bulunan Karadeniz Off-Road Kulübü Başkanı Ahmet Demir, yarışların 12 ayaktan oluştuğunu ve Türkiye Şampiyonasının 3. ayağının ise Safranbolu’da yapıldığını söyleyerek, destek veren tüm sponsorlara teşekkür etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, ilçesinin kültür turizmi yanında spor turizmin de ev sahipliği yaptığını söyledi.

Safranbolu’nun her dalda turizmin hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam ettiğini, Safranbolu’nun KARDOFF ile beraber 3. yarışları organize ettiğini söyledi.

Aksoy, bu tür organizsyonlarla hedefledikleri 1 milyon turist kapasitesine ulaşmayı hedeflediklerini de belirterek, “ İnşallah bu tür yarışlar çoğaldıkça Safranbolu’nun medya ve ulusal değeri daha da artacak. İnşallah turizmimiz daha da çeşitlenerek hedeflediğimiz 1 milyon turist sayısına ulaşırız” dedi .

Kaynak: İHA