Motta: Turnuvadaki Performanstan Genel Anlamda Mennumun

A Milli Kadın Voleybol Takımı antrenörü Marco Aurelio Motta, oyuncularının turnuva boyunca gösterdikleri genel performanslarından dolayı memnun olduğunu söyledi.

Çin’in Ningbo şehrinde yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Motta, ilk sette istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını, fakat diğer üç sette iyi oyun sergileyerek maçı kazandıklarını belirtti.

Filenin Sultanları'nın iki yıldır beraber oynadığını hatırlatan Brezilyalı antrenör, milli takımın iyi bir hava yakaladığını, takımdaki oyuncuların birbirlerini çok iyi tamamladıklarını aktardı. Turnuvadaki takımlarının birbirinden güçlü ekiplerden oluştuğuna değinen Motta, takımının oyunundan genel anlamda memnun olduğunu kaydetti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın kaptanı Esra Gümüş, yaptığı açıklamada, bugün iyi bir oyun oynadıklarını, bu turnuvadaki performanslarının Londra Olimpiyat Oyunları’nda da göstermek istediklerini söyledi.

TÜRK VATANDAŞLARI SALONU İNLETTİ
Çin’in ev sahipliğini yaptığı FIVB Dünya Grand Prix Finalleri'nde yarışan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nı Türk vatandaşları yalnız bırakmadı. Çin’de yaşayan Türkler maç boyunca Filenin Sultanları'nı destekledi. Türkiye sesleri ile salonu inleten taraftarlar, “Türkiye sizinle gurur duyuyor” şeklinde tezahüratlarda bulundu.Maç bitimi ile daha bir coşku ile sevinen Türk vatandaşları, Filenin Sultanları ile hatıra fotoğrafı çektirebilmek için birbirleri ile yarıştı. Çinli voleybol severlerin de yoğun ilgi gösterdiği ay - yıldızlılar tezahüratlar eşliğinde soyunma odalarına gitti.Millileri taşıyan otobüsün önünde takıma destek vermeye devam eden Türk vatandaşları renkli görüntüler oluşturdu. Teknik adam Motta’ya da sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, otobüse konvoy yaparak salondan ayrıldı.