Çin'i 3-1 Yenen Filenin Sultanları Madalyayı Garantiledi

Voleybol Dünya Kadınlar Grand Prix final ayağı dördüncü maçında ev sahibi Çin ile karşılaşan Kadın Voleybol Milli Takımı, salondan 3 - 1 galip ayrılarak bronz madalyayı garantiledi.

Çin’in Ningbo şehrindeki Beilun Spor Salonu’nda yapılan karşılaşmada Filenin Sultanları, tutuk başladığı ilk seti 26 - 24 kaybetti. İkinci sete de istediği gibi başlayamayan A Milliler, ilk teknik molaya 9 - 5 geride girdi.

Molanın ardından daha iyi bir oyun sergileyen ay - yıldızlılar, ikinci molaya 16 - 15 önde girmeyi başardı. Üstünlüğünü koruyan Filenin Sultanları seti 25 - 22 alarak maçı 1 - 1’e getirdi.Üçüncü setin ilk teknik molasına 7 - 4 önde giren Filenin Sultanları, molanın ardından oyunun hakimiyetini Çin’e kaptırdı. İkinci molaya 20 - 18 geride giren A Milli Takım, müthiş bir geri dönüş yaparak seti 25 - 23 kazanarak maçı 2 - 1’e getirdi.

Dördüncü sete de iyi başlayan A Milliler, ilk teknik molaya 11 - 10 önde girdi. Çekişmeli geçen bu sette ikinci molaya da önde giren ay - yıldızlılar, yakaladıkları ivmeyi devam ettirerek seti 25 - 21 maçı da 3 - 1 kazandı.2012 FIVB Voleybol Dünya Grand Prix Finalleri'ne 3 - 1'lik Tayland galibiyetiyle başlayan Filenin Sultanları, Küba'yı da 3 - 0 yenerek 2'de 2 yaptılar. Turnuvadaki 3. maçında bu organizasyonun son 2 şampiyonluğunu elinde bulunduran ABD'ye 3 - 1 yenilen ay - yıldızlı ekibimiz ev sahibi Çin'i 3 - 1 yenerek bronz madalyayı garantiledi.

SON MAÇ YARIN BREZİLYA İLE OYNANACAK
Filenin Sultanları, turnuvanın son maçında yarın 2. sırada bulunan Brezilya ile TSİ 08.00'de karşı karşıya gelecek. Türkiye bu maçı kazanırsa turnuvayı 2. sırada tamalyacak ve gümüş madalya kazanacak. Lider ABD'nin Çin'e yenilmesi durumunda ise Filenin Sultanları turnuvayı şampiyon olarak tamamlayacak .