Burak Yılmaz’ın Değeri Katlanıyor

Spor Toto Süper Lig’de transferin bir numaralı ismi olan Burak Yılmaz'ın değerine değer katıyor.

Bordo-mavili takımda gelecek sezon oynama ihtimali düşük olan ancak her hangi bir kulüple de henüz sözleşme imzalamayan golcü oyuncu değerini 12 Milyon Euro’ya yükseltirken Trabzonspor’da elindeki değerden kolayca vazgeçmek istemiyor. Spor Toto Süper Ligi gol kralı olarak tamamlayan golcü oyuncu sözleşmesindeki 5 Milyon Euro’luk madde gereği Avrupa kulüpleriyle ismi anılırken başta İtalya Kulübü Lazio ile anlaşma aşamasına gelmesine rağmen henüz somut bir adım atılmaması üzerine Galatasaray’ında devreye girmesiyle Burak Yılmaz’ın transferi yeni bir boyut kazandı. Hangi takımda forma giyeceği merakla beklenmeye başlanan golcü oyuncunun takımda kalmasını isteyen bordo-mavili yönetimin elindeki değeri Türk takımlarına kaptırmak istemiyor. Avrupa takımlarından gelecek olan tekliflere açık olan Trabzonspor golcü oyuncu için verilecek olan 5 Milyon Euro’luk rakamın peşin ödeyen kulüple el sıkışması bekleniyor.

Avrupa’ya gitmesi an meselesi olduğu iddia edilen ancak Galatasaray’ın devreye girmesiyle transferi farklı bir noktaya gelen Burak Yılmaz için İtalya kulübü Lazio bordo-mavili kulüple olan görüşmelerini sürdürüyor. Lazio’nun ödemeyi taksitler halinde yapma isteğine olumlu yanıt vermeyen Trabzonspor, piyasa değeri 12 Milyon Euro’yu bulan golcü oyuncusunu kolay kolay bırakmak istemiyor.

TRABZONSPOR’DA DEĞER KAZANDI
Spor Toto Süper Lig’de transferin bir numaralı ismi Burak Yılmaz, Antalyaspor, Beşiktaş, Manisaspor, Fenerbahçe ve Eskişehirspor macerelarının ardından Trabzonspor’a transfer oldu. Bordo-mavili kulübe gelmeden önce formasını giydiği Eskişehirspor piyasa değiri 3 Milyon TL olan golcü oyuncunun Trabzonspor forması altında bugünkü değeri ise 28 Milyon TL (12 Milyon Euro) buldu. Fiyatını 8 kat yukarı çeken golcü oyuncunun 5 Milyon Euro gibi bir rakam karşılığında gidecek olması bordo-mavili kulübün hem maddi hem de oyuncunun yerinin doldurulması anlamında zarara uğratmış olacak.

TRABZONSPOR BEKLEMEDE
Trabzonspor'un, Lazio'nun taksit ve indirim teklifini kabul etmemesi nedeniyle Burak Yılmaz için yeni bir teklifle bordo-mavili kulübün kapısını çalması bekleniyor.

Trabzonspor Asbaşkan Nevzat Şakar, İtalyan kulübünün kendilerine sundukları 5 Milyon Euro’luk bonservisi taksitle ödeme planını kabul etmediklerini belirterek, "Daha sonra yeni bir ödeme planıyla geldiler ama bonservis bedelini peşin istediğimiz için kabul etmedik. Burak Yılmaz transferinde bunun dışında başka bir gelişme yok. Bizde beklemedeyiz. Oyuncu bizim oyuncumuz" diye konuştu.

Kaynak: İHA