Bakan Suat Kılıç: Doğuya Hizmet Gelmesini Engeleyenler Var

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Van'a geldi.

3.Van Denizi Su Sporları Festivali'nin startını veren Kılıç burada yaptığı konuşmada, terör olaylarıyla bölgeye hizmet gelmesini engellemeye çalışan birilerinin olduğunu söyledi.

Van Valiliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Van Denizi Su Sporları Festivali, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın katılımıyla başladı.

Gebze-Edremit Su Sporları Merkezi'nde başlayan, profesyonel sporcuların katılacağı dragon, kürek kano ve yüzme gibi yarışmaların yanı sıra halkın da katılacağı yağlı direk, ördek yakalama ve yüzme yarışmalarını yer alacak. Festival startı verilmeden konuşmaya başlayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, uçakta gelirken Van Denizi'nin etrafının bomboş olduğunu gördüğünü belirtti.

"Oysa bu alanlara turistik tesisler, tatil köyleri, oteller ve en az 10 tane daha su sporları merkezi yapılabilir." diyen Kılıç, "Ancak terör olaylarıyla bölgeye hizmet gelmesini engellemeye çalışan birileri var. Bölgeye huzur gelirse biraz önce söylediği turistik tesisler, tatil köyleri ve su sporları merkezi bunların hepsi olacak. Ama bunu istemeyenler var. Bölgede huzur olursa terör son bulursa gençler hayatın coşkusunu fark edecekler." ifadelerini kullandı.

5 BİN KİŞİLİK SPOR SALONUNUN TEMELİ ATILDI
Konuşmasının ardından sabah saatlerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara plaketlerini de veren Bakan Kılıç, daha sonra 5 bin kişilik Van Kapalı Spor Salonu'nun temel atma törenine katıldı.

Kılıç, burada yaptığı konuşmada ise Ankara'da borç batağına saplanmış ve dümeni IMF'ye kaptırmış idarenin değil, IMF'ye borç para veren bir hükümetin olduğunu ifade etti.

Kendilerinden önce gelen hükümetlere yüklenen Bakan Kılıç, "O kadar farklı birlikteliklerimiz var ki bölmeye, ayrıştırmaya çalışanların bizim bu birlikteliğimizin yanında eriyip gitmeye mahkumdurlar. Hem de güneş atında kalan buz kalıbı gibi erimeye mahkumdur. Yeter ki bir olalım, iri olalım ve diri olalım. Yeter ki biz birlik olalım beraberlik içinde geleceğe hep beraber yürüyelim." diye konuştu.

Ankara'da borç batağına saplanmış bir idarenin artık olmadığını belirten Bakan Kılıç, "Ankara'da dümeni IMF'ye vermiş bir hükümet yok. Ankara'da IMF'den bırakın borç almayı borç veren bir hükümet var. Ülkenin her yerinde vatandaşların yaralarını saran bir hükümet var. Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var." dedi.

Bakan Kılıç, bir ay içerisinde Van Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun açılışının yapılacağı müjdesini de verdi. Yaptığı konuşmanın ardından Kılıç, spor salonun inşaatında çalışan işçileri de yanına çağırarak işçilerle birlikte butona basarak temele ilk harcı attı. Açılışlara Bakan Suat Kılıç'ın yanı sıra Van Valisi Münür Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri, Vali Yardımcısı Atay Uslu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu arada Türk Yıldızları'nın festival kapsamında yarın bir gösteri yapacağı ifade edildi .