500 Metre Yarışlarının Yapıldığı Şampiyonanın İkinci Gününde Birinciler Belli Oldu

Durgun Su Kano Türkiye Şampiyonası'nda ikinci günüde 500 metre yarışları yapıldı.

Poyrazlar Gölü'nde yapılan yarışmaların bugünkü etabında K1, K2, K4, C1 ve C2, kategorilerinde birinciler belli oldu.

Yarışlar sonunda, K1 Büyük Erkekler'de Tuzla Deniz Yıldız Spor, C1 Büyük Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K1 Büyük Bayanlar'da Şişecam Çayırova, C1 Büyük Bayanlar'da Ankara Üniversitesi, K2 Büyük Erkekler'de karma ekip birinci oldu.

C2 Büyük Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K2 Büyük Bayanlar'da Çukurova Üniversitesi, K4 Büyük Erkekler'de Tuzla Deniz Yıldız Spor, K1 Genç Erkekler'de Sakarya Gençlik Merkezi, C1 Genç Erkekler'de Antalya Gençlik ve Spor Kulübü, K1 Genç Bayanlar'da Şişecam Çayırova, K2 Genç Erkekler'de Gökkuşağı Spor Kulübü birinci, C2 Genç Erkekler'de Ankara Üniversitesi de ikinciliği elde etti.

K2 Genç Bayanlar'da Rize İl Karma, K1 Yıldız Erkekler'de Gökkuşağı Spor Kulübü, C1 Yıldız Erkekler'de Ankara Üniversitesi, K1 Yıldız Bayanlar'da Şişecam Çayırova, K2 Yıldız Erkekler'de Gökkuşağı Spor Kulübü, K2 Yıldız Bayanlar'da Çukurova Üniversitesi, K4 Yıldız Erkekler'de Gökkuşağı Spor Kulübü, K1 Minik Erkekler'de Eren Akarsu, K1 Minik Bayanlar'da Elif Zirek birinci olurken, K4 Yıldız Bayanlar'da da Çukurova Üniversitesi ikinci oldu.

Şampiyonayı izleyen Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kano'nun gerek uygulama, gerek seyretme açısından kişiye zevk ve heyecan veren spor dallarından biri olduğunu söyledi.

Kano'nun olimpiyatlarda en çok madalya getiren spor dalı olduğuna dikkati çeken Mengütay, ''Doğanın içinde de yapılabildiği için gençlere doğa sevgisinin aşılanması, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak, erdemli bireyler olarak topluma kazandırılmaları yönünde de çok büyük bir etkisi olan spor dalı'' dedi.

Mengütay, son zamanlarda uluslararası alanda başarılar elde ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

''Bunun en bariz göstergesi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Avrupa 23 Yaş Altı ve Gençler Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu olduk. Bu, Türkiye'nin Kano dalındaki uluslararası alanda ilk şampiyonluğuydu. Bu, hem bizi motive etti hem de eğer ciddi bir şekilde bu gençlerin üzerine gereken yatırım yapılabilirse başarıların çok hızlı gelebileceğinin göstergesidir. Bu yarışlardan sonra yine Avrupa Şampiyonası var Portekiz'de. Gençlerimizi oraya uğurlayacağız. Bu Avrupa Şampiyonası'ndan da gençlerimiz eli boş dönmeyecek. En azından finale çıkarak ilk 9 içinde yer alacaklarını ümit ediyorum.''

Muhabir: Çağrı Turgut/Enes Duran

Yayıncı: Atakan Çelik/Murat Paksoy

Kaynak: AA