15 Ülkeden 280 Sporcunun Katıldığı Şampiyona Konya'da Başladı

İşitme Engelliler Avrupa Basketbol Şampiyonası Konya'da başladı.

Konya Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, 15 ülkeden 280 sporcu katıldığı ve 10 gün sürecek organizasyonun Selçuklu Spor Salonu'ndaki açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonanın Konya'da gerçekleştirilmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti.

Organizasyon boyunca sporcuları en iyi şekilde ağırlayacaklarını ifade eden Şaşmaz, ''Büyük Selçuklu ve hoşgörünün başkenti, Mevlana diyarına hoş geldiniz. Sizleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Sporcularımız engelsiz şehir Konya'yı tanıma imkanı bulacak. 'Potanın sesiz kardeşlerine' müsabakalarda başarılar diliyorum. Onlar sporun engel tanımadığını herkese gösteriyor'' diye konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Oktay Aktaş ise ilk defa erkek ve bayan takımıyla şampiyonaya katıldıklarını dile getirdi.

Diğer ülkelerin basketbolda çok iyi olduklarını kaydeden Oktay, kendilerinin de iddialı olduğunu ve madalya almak için çalışacaklarını söyledi.

Öte yandan, şampiyonanın ilk gününde erkekler maçlarında, Litvanya, Rusya' yı 100- 65, İsrail, Büyük Britanya'yı 74-57, Slovenya, Hırvatistan'ı 99-64 ve Ukrayna, İspanya'yı 84-47 yendi. Bayanlarda ise Litvanya, Belarus karşısında sahadan 83-32 galip ayrıldı.

Muhabir: Mümin Altaş

Yayıncı: Metin Bolat

Kaynak: AA