Golf Dünyasının Kalbi Antalya’da Atacak

Dünyanın en önemli golf organizasyonlarından biri olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası Antalya’da yapılacak.

Türkiye Golf Federasyonu’nun (TGF) büyük önem verdiği organizasyonun tanıtım toplantısı Antalya Belek’teki Gloria Golf Resort Otel’de yapıldı. Şampiyonanın lansmanında konuşan Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 2012 Dünya Amatör Golf Şampiyonası’nın Türkiye’de gerçekleştirilecek olmasını “milat” şeklinde niteledi ve “Bu şampiyonanın ülkemize alınması her şeyin ötesinde, Türkiye’deki golfün, golf dünyası tarafından çok iyi algılandığının göstergesidir” diyerek turnuvanın önemine vurgu yaptı.

Ağaoğlu, 2008 yılında uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği tarafından Avrupa’nın en iyi golf destinasyonu ödülünü alan Belek’in bu dev organizasyona hazır olduğunu söyledi.

AĞAOĞLU: “GOLF BURJUVA SPORU DEĞİLDİR”

Ahmet Ağaoğlu, bu organizasyon için tanıtım filmi hazırladıklarını belirterek, golf sporunun özellikle genç kuşaklara aşılanması gerektiğine vurgu yaptı. Golfün burjuva sporu olduğu yönündeki değerlendirmelere ilginç bir örnekle tepki gösteren Ağaoğlu, devrimci liderler Fidel Castro ve Che Guevara’nın birlikte golf oynadıkları fotoğrafı davetlilere göstererek, golf sporu hakkındaki genel kanıları yıkmak istediklerini ifade etti.

YAKLAŞIK 500 GOLFÇÜ ANTALYA’DA BULUŞACAK

Kadınlarda 27-30 Eylül tarihlerinde büyük heyecana sahne olacak olan organizasyonda erkeklerde mücadele 4-7 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. Şampiyonaya yaklaşık 500 amatör golfçünün katılması beklenirken, müsabakalar Belek’teki 3 büyük tesiste yapılacak .

Kaynak: İHA